Dubbla mandelkakor

Behöver ni tips på farsdagspresent? Fäder - åtminstone om de kommit upp lite i åren - tenderar ju ofta redan ha det mesta... Men om pappa gillar sötsaker, så kan man ju alltid baka några kakor.  
De här dubbla mandelkakorna är ena riktiga godingar... Jag tror jag sagt det förut, att jag är löjligt förtjust i kakor som det är mandel i. Lägg därtill socker och äggvita så det blir som lite seg maräng, och så smörkräm på det, så kan det ju inte bli annat än gott....

Det här receptet har jag fått av en vän, och de heter egentligen Fröjds delikatesser. Så här gör man: 

200 g mandel 
3 stycken bittermandel
4 stycken äggvitor
5 dl florsocker

Smörkräm: 
100 g rumstemperarat smör
1 äggula
1 dl florsocker

150 gram blockchoklad
kokos

Skålla, skala och mal mandeln. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Blanda försiktigt i florsockret och den malda mandeln. 

Klicka eller spritsa ut 20 stycken kakor på plåtar och grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna. 
Rör ihop smörkrämen, och lägg ihop två kakor med varandra med smörkräm emellan. Dela dem sen i två delar med en vass kniv. Smält blockchokladen och doppa snittet på kakan i choklad, för att sedan doppa den sidan i kokos. Klart! 

Sen kan man ju slå in dem lite vackert i en påse, så blir det ju faktiskt en ganska fin present, eller hur! 

Subscribe to receive free email updates: