Kvist med röda bär

Utan att skämmas snodde jag en idé från byns finaste lilla blomsteraffär: Att sticka ner en kvist med röda bär i oasis i en kruka och täcka med mossa. Voilà, så har man ett litet julträd! Så enkelt och fint. Den vita krukan från Gustavsberg har jag fått av farmor. Med girlangen längs sidorna passar den verkligen extra bra till jul.


En näve paradisäpplen som dekoration i mossan ingick i idéstölden, men att komplettera med lite murgröna i krukan hittade jag faktiskt på alldeles själv, hehe! Jag delade en murgröna som jag redan hade hemma och stoppade ner den med jordklumpar och rötter kvar. Om jag vattnar på lite då och då, så håller den sig förhoppningsvis hyfsat fräsch ett tag. 


Den gamla tyska tomten kommer från någon loppis. Jag älskar den typen av tomte! Snart ska mormors tomtar (som är i samma stil) få komma ner från vinden. Kanske redan ikväll, faktiskt. De brukar få stå i samlad grupp ovanpå vitrinskåpet i gröna rummet. 


I just det här hörnet brukar julgranen stå, så både bord, kruka och tomte får flytta någon annanstans snart. För julgran måste jag ha! Kanske köper vi en på onsdag, och då kan jag nog inte hålla mig utan klär den på studs. Till nyår har man ju ändå tröttnat på den, så det är lika bra att njuta av den några dagar extra före jul. 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Ännu ett...Augusti är verkligen loppisarnas tid i Skåne. Idag har jag lyckats klämma in en byaloppis i Verum, en flyttloppis på samma ställe, en bordsl… Read More...
  • Nu blommar det igen! Min Magnolia har fått fnatt i värmen, eller är det helt enkelt vanligt att de blommar om?  Den hade ju en helt fantastisk blomning i… Read More...
  • Tre hjärtan Kram 💜 … Read More...
  • Underbart fin och mysig helg Vi har haft en härlig helg tillsammans med Arwid och Lotta. De kom hit i fredags kväll =) När de kom åt vi god middag + dessert på vår alta… Read More...
  • Glesbygdsglamour I mina sociala medier flödar fredagschampagnen, dyra viner och glassiga drinkar. Själv festar jag loss på en rejäl portion Big Pack Vanilj … Read More...