Spetskålen Kalibos


Jag fick med beröm godkänt när jag igår slängde ihop en pizzasallad på den mjälla och vackra spetskålen Kalibos. Så otroligt perfekt i smak och konsistens och lagom färgad. Jag minns vintern som var när jag köpte ett rödkålshuvud och slängde ihop en liknande sallad. Barnen spottade ut första tuggan och klagade över att det var beskt, och det var det. Rejält beskt! De har jag aldrig någonsin varit med om när det gäller egenodlad kål, att den någonsin blivit besk! Kalibos har kommit till oss för att stanna, maken till kål har jag inte tidigare varken smakat eller skådat.

LÄS MER »

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Höstens höjdpunkterNy vecka, nya tag. Och en ny dag med temperaturer på över 23 grader. Men höstrusket är visst på ingång, för det säger iallafall meteorologen… Read More...
  • Trädfällning Som jag skrivit om förut har mitt stora gamla syrenträds dagar varit räknade. Det är sorgligt, ett träd är ändå ett träd. Som stått där i … Read More...
  • Festligt värreMitt firande var tydligen inte klart i onsdags, för i lördags hade mina kära barn och systrar ordnat en överraskningsfest. Så gulligt av dem… Read More...
  • Dubbla turer till GöteborgDet har regnat rejält i natt, så nu kan vi väl säga att hösten definitivt är här. Jag är kvällstrött och vill mest bara "boa" mig, vilket oc… Read More...
  • LyxkonsumtionJag kan egentligen inte tänka mig en onödigare kökspryl än en maskin som värmer och skummar mjölken till kaffet. Samtidigt har jag gått och … Read More...