Många odlare säger att grödor och jord inte mår bra av att odlas på samma plats år ut och år in. Man hävdar att växtsjukdomar lättare får fäste i jorden om en växt alltid växer på samma ställe. Värst är klumprotssjuka, har vi hört. Den angriper kålens rötter och skapar missbildningar. Om ens jord får klumprotssjuka så tar det många år att bli av med den.Ett annat skäl till att låta grönsaker växa på olika områden i köksträdgården varje år, är att jorden kan utarmas på näring. Man menar då att en viss gröda drar i sig viss typ av näring och att jorden med tiden töms på just den näringen.
Stökar vidare i köksträdgårdenEtt par timmars trädgårdstid hann det bli idag, innan regnet kom. Jag fortsatte kratta löv nere i köksträdgården, där man verkligen fullkoml…Read More...
En duk till
Nu har jag köpt nånting igen... Jag hör nästan Emils pappas röst i huvudet "köpe och köpe, jag hör allri annet..." Det är det här med aukti…Read More...
Grönska och blomUnder det senaste dygnet har det ruggiga vädret återvänt till Skåne. Förvisso inte snö (tack och lov) men fuktig och lite råkall luft som li…Read More...
Narcisser
Denna narciss blev väldigt beundrad i lördags när vi hade gäster...
Och jag förstår varför...
Den är ren perfektion...
Ja det är alla narc…Read More...
Daimcheesecake och lite annat.
Goddag måndag.
I helgen hade vi lite kalas och jag dukade med den FANTASTISKA körsbärsljusslingan som vi fick hem till butiken i fö…Read More...