Många odlare säger att grödor och jord inte mår bra av att odlas på samma plats år ut och år in. Man hävdar att växtsjukdomar lättare får fäste i jorden om en växt alltid växer på samma ställe. Värst är klumprotssjuka, har vi hört. Den angriper kålens rötter och skapar missbildningar. Om ens jord får klumprotssjuka så tar det många år att bli av med den.Ett annat skäl till att låta grönsaker växa på olika områden i köksträdgården varje år, är att jorden kan utarmas på näring. Man menar då att en viss gröda drar i sig viss typ av näring och att jorden med tiden töms på just den näringen.
Örtsalt på tork
Örtsalt på tork alldeles snart dags att mala igen.
Vi skördar fortfarande örter och bygger upp vårt lager av vårt eget örtsalt. I …Read More...
Farbror Grön i Uppsala
"Odla där du är"
Idag torsdagen den 9 november föreläser jag i Uppsala på Stenhagensbiblioteket. Ta gärna med en egen vattenflaska, jag bj…Read More...
Farbror Grön i Fellingsbro
Tisdagen den 14 november kl 18:00 dyker jag upp på Solhems handelsträdgård i Fellingsbro, mellan Arboga och Örebro. Det är grati…Read More...
Blommig fredag
Nu verkar det som att Helena inte ger oss något tema den här veckan så då blir det bara några bilder tagna igår.Kamelian har stått ute…Read More...