Många odlare säger att grödor och jord inte mår bra av att odlas på samma plats år ut och år in. Man hävdar att växtsjukdomar lättare får fäste i jorden om en växt alltid växer på samma ställe. Värst är klumprotssjuka, har vi hört. Den angriper kålens rötter och skapar missbildningar. Om ens jord får klumprotssjuka så tar det många år att bli av med den.Ett annat skäl till att låta grönsaker växa på olika områden i köksträdgården varje år, är att jorden kan utarmas på näring. Man menar då att en viss gröda drar i sig viss typ av näring och att jorden med tiden töms på just den näringen.
Höststilleben
Gick igenom mina bilder idag och fick se lite olika stilleben jag gjort till hösten.Och kom även på att i år har det jag inte fått&nbs…Read More...
Poddavsnitt om livet och döden
Välkomna in till ett samtal om livet och döden, om mobiltelefoner och om Täckodlaren Börje remstam som jag hälsade på en regnig dag…Read More...