Höstkransar och Fine Little Day`s äppelkaka

 
Kranstider.
 
Hej fina Fredag!
 
Sista i september och en vacker dag!
Härligt!
 



 
Häromkvällen bakade jag en annan äppelkaka.
Det blir mycket mera bakande nu när hösten smugit på och man får mera tid inne.
Mysigt på sitt höstlugna mjuka fina sätt...
 
Receptet hittade jag när jag var inne på Johanna Bradfords blogg som länkat att hon varit hemma hos Anna Cate och där hade de fikat på denna äppelkakan.
Och på den vägen blev det att jag också bakade samma.
 
Visst är det roligt med alla trådar hit och dit som gör att man springer över saker och inspireras och får tips och idèer.
 

 Fine Little Day`s äppelkaka
 
100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
 
Fyllning
3 st smakrika äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
ev färsk rosmarin efter smak
Skala äpplena och skär i mindre klyftor.
Blanda med socker och kanel och låt dra en stund.
 
Låt smöret bli rumsvarmt. Smöra och bröa en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Rör smör och socker med elvisp.
Tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet. Tillsätt vetemjöl och mjölken och rör snabbt ihop till en jämn smet (rör inte längre än det behövs).
 
Häll smeten i formen och bred ut den så det blir någorlunda jämnt.
Tryck ner äppelklyftorna och strö över överblivet socker och kanel.
(Jag pudrade över extra mycket kanel! och toppade med lite rårörsocker.
Gott!)
 
Grädda i 175 graders varm ugn i nedre delen ca 45 min. Känn efter med en sticka att den är klar.
Servera med vaniljsås.
 
 Smakar höstfint!

 
Igår hade nya säsongen av Gåsmamman premiär på C More. Så bra!
En av de bästa svenska serierna.
 
Fin fredag nu och tack för att du kikar in.

Subscribe to receive free email updates: