Njutbart nu!

Härliga söta och saftiga Gravensteiner! Vi har ett enda äppelträd, som fanns här i trädgården när vi flyttade hit. Det är nog gammalt, och vissa år har det varit väldigt kinkigt och inte gett många äpplen alls. Men i år är det otroligt många äpplen, och många är fina också, vilket inte alltid är fallet med detta träd. 

mmm, de är så goda att äta som de är, söta och saftiga som sagt, och krispiga! Mitt favoritäpple! Dessutom perfekta i en äppelpaj. 

Så här får man en Knäckig äppelpaj: 
100 g smör
1 dl råsocker
½ dl grädde
½ dl sirap
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 4 äpplen
Smält smöret i en kastrull, blanda i övriga ingredienser. Skär äpplena i klyftor och lägg i en rund form, fördela sedan smeten över äpplena. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Återvinning Första höstdagen och jag inleder med en försommarbukett på bordet? Nja, faktiskt inte. Om ni ser noga så är det faktiskt en vit flox i buk… Read More...
  • Slevar i emaljNär jag skruvade upp redskapslisten ovanför spisen hade jag en vision om att jag ville hitta vackra gamla emaljredskap att hänga upp där. Se… Read More...
  • Smördegsgott. Här kommer ett litet tips på ett gott enkelt tilltugg som skymtat förbi på mitt instagram i sommar. 1 förpackning smördeg 1 dl creme fr… Read More...
  • Hagtornsbär i krusSå här års blir det fullt av vackra röda bär i hagtornsträdet längst ner på baksidan av tomten. Häromdagen knipsade jag av några rejäla gren… Read More...
  • Päron och problemområdeNär man står eller går under päronträdet blir man fullkomligt bombarderad av hårda små päron, som trillar ner i parti och minut. De är förvi… Read More...