Härliga söta och saftiga Gravensteiner! Vi har ett enda äppelträd, som fanns här i trädgården när vi flyttade hit. Det är nog gammalt, och vissa år har det varit väldigt kinkigt och inte gett många äpplen alls. Men i år är det otroligt många äpplen, och många är fina också, vilket inte alltid är fallet med detta träd.
mmm, de är så goda att äta som de är, söta och saftiga som sagt, och krispiga! Mitt favoritäpple! Dessutom perfekta i en äppelpaj.
Så här får man en Knäckig äppelpaj:
100 g smör
1 dl råsocker
½ dl grädde
½ dl sirap
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 4 äpplen
Smält smöret i en kastrull, blanda i övriga ingredienser. Skär äpplena i klyftor och lägg i en rund form, fördela sedan smeten över äpplena. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Related Posts :
Måndag igenMåndag igen. Vad ska man säga om det? Man vet ju att det blir det en gång i veckan, vare sig man vill eller inte. Ändå är man alltid lika pa… Read More...
London callingOm allt går enligt plan (och med just plan vet man ju aldrig nuförtiden...), så flyger jag till London tidigt imorgon bitti. Ända fram till … Read More...
SöndagspromenadOm vi hänger på tippen på lördagar, så har söndagar blivit promenaddag här hemma. Det är helt och hållet makens förtjänst, för hans fru är e… Read More...
Höstig tisdagLjungen jag köpte på Flyinge Plantshop håller sig fortfarande så fin, både bärljungen och den nya rosa varianten, vars namn jag inte har lag… Read More...
Höstkorg
Lite höst i en korg.
Fint att sätta på sin trappa och fint att ställa på en grav om man vill ha något lite annorlunda personligt...
Passa… Read More...