Den röda tråden är grå

När vi flyttade in här i februari 2000, hade jag en gul period. Vi tapetserade köket och fyra andra rum i olika gula toner, köksgolvet var brunt och övriga färger var också varma, typ creme och beige. Det har väl med att göra att jag gillar att rummen harmoniserar med varandra, att det blir färger som matchar varandra i angränsande rum. "Problemet" uppstår när man ändrar smak, vilket jag gjorde efter ett antal år... 
Det började väl egentligen 2011, vi lackade om de gula köksluckorna i vitt, vit blev även den gula panelen i köket, och så tapetserade jag över den gula tapeten med en grå, Selma från  Sandbergs. 
Sen gick det "några" år, men i fjol somras tog vi ett krafttag och gjorde om hallen vid vår huvudentré. Den hade knallgula tapeter som jag var trött på sedan ett antal år tillbaka... Vi valde ett linoleumgolv Forbo Marmoleum i färgerna Silver Shadow och Orbit. Trappan målades i Jotuns Morgondis, en neutralt grå färg. 

Tapeten går också i grått,  Morris & Co Seawed Silver (Elsa är chokladtabbymaskad 😜). Och eftersom  jag gillar när det inte är för många olika golv på samma våningsplan, fortsatte vi att lägga samma golv i köket nu i somras. 

Resten matchade ju redan, gillar ännu tapeten väldigt mycket, och det vita fick bara en uppfräschning (Stina är en vit och svart Engelsk setter). 

Samma golv fortsätter sen alltså hela vägen ut till andra hallen, som är mer som ett genomgångsrum, den ytterdörren används väl mest när vi tar in och ut hundarna. 
Väggfärgen är NCS S 1002-Y. Harry är blåmaskad...

Trappan upp till övervåningen är två snäpp mörkare än väggen, NCS S 2002-Y. Och alltså något lite varmare än trappan i andra hallen. Det här med grått är inte enkelt. Den andra trappans färg Morgondis är en neutral färg, och sådana kan uppfattas som något blåa i vissa ljus. Här ville jag ha en något varmare färg, och därför blev det en med en liten gnutta gult i. 

Eftersom hallen nere, trappan och hallen uppe hör ihop, fick det bli en grå tapet även här. Den har en varm grå ton och ett mönster som liksom flyter ihop med sig själv, så trots att den är stormönstrad ger den ett lugnt intryck. Den heter Ralph Lauren Lóasis Pearl Grey

Grå matta från Åhlens. Myzan är lilatabbymaskad!

Vardagsrummet då, ja de är vita väggar, men soffan är grå! 
I andra ändan av vardagsrummet har vi en fondtapet, som går i en varm grå färg, minns ej vad den heter, den har suttit där i många år.  

Och badrumsgolvet är ju faktiskt också grått! 

Så, sakta men säkert har vi alltså suddat bort det gula, cremefärgade... Grått kanske kan uppfattas som kallt, men med grönska och en del trä-inslag, tycker jag det är en skön och vilsam färg! Lägger man därtill några katter i varierade färger, är man ju "hemma" vad gäller inredningen 😅

Subscribe to receive free email updates: