Några blev nyfikna på vad det var för grön kaka jag hade på juldagsfikat. Det är ett recept jag fick av min frisör , som jag pratade kakor med sist jag klippte mig. Och hon talade så varmt om dessa så jag bad om receptet. Jag gjorde halv sats, men skar rätt så små rutor, så det blev rätt många kakor ändå. Jag använde glutenfritt mjöl och det funkade jättebra. Så varsågod, på begäran:
200 g smör
1,5 dl vatten
30 stycken sötmandlar
10 stycken bittermandlar
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
karamellfärg
150 g blockchoklad
Smält smöret och häll i mjölken. Mal mandeln. Vispa ägg och socker, blanda i det torra och smöret och mjölken och karamellfärgen. Grädda i en långpanna (jag använde en som är 21 x 31 cm) i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna, smält blockchoklad och bred ut på kakan. Jag gjorde ett mönster av vit smält choklad, men det gör man ju som man vill.
Related Posts :
Nu tar vi helgJamen hörrni, nu tar vi helg. Det blir uppenbarligen en varm sådan, så jag har sett till att inte boka in några aktiviteter alls, varken på … Read More...
Hibiskus och grön krukaPeppar, peppar, men min lilla hibiskus lever och har hälsan. Den införskaffades förra hösten, och bara det faktum att den överlevde vintern … Read More...
Torkade hortensior, och punktliga hantverkare
I helgen har jag haft trädgårdsgöra, jag har grävt upp en del, och klippt ner en del. Allt för att ge utrymme åt hantverkare nummer två*, s… Read More...
Värmerekord och ljuvliga trädgårdskvällarDet råder högsommarvärme i Skåne. På min jobbort uppmättes det 28,8 grader igår, vilket var den varmaste septemberdagen på ett halvt sekel. … Read More...
Värme, vattning och päronJotack, det har varit ruskigt varmt idag. Så där dallrande att jag nästan har däckat helt och bara velat ligga i soffan med neddragna gardin… Read More...