Några blev nyfikna på vad det var för grön kaka jag hade på juldagsfikat. Det är ett recept jag fick av min frisör , som jag pratade kakor med sist jag klippte mig. Och hon talade så varmt om dessa så jag bad om receptet. Jag gjorde halv sats, men skar rätt så små rutor, så det blev rätt många kakor ändå. Jag använde glutenfritt mjöl och det funkade jättebra. Så varsågod, på begäran:
200 g smör
1,5 dl vatten
30 stycken sötmandlar
10 stycken bittermandlar
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
karamellfärg
150 g blockchoklad
Smält smöret och häll i mjölken. Mal mandeln. Vispa ägg och socker, blanda i det torra och smöret och mjölken och karamellfärgen. Grädda i en långpanna (jag använde en som är 21 x 31 cm) i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna, smält blockchoklad och bred ut på kakan. Jag gjorde ett mönster av vit smält choklad, men det gör man ju som man vill.
Related Posts :
Piffa.
Tio nyanser av grått idag och då vill man verkligen lysa upp det...
Hur härligt är det inte med lite rött i dekorationer och kransar nu nä… Read More...
Jag håller mig från noventJag håller mig, jag håller mig, jag håller mig. Jag håller mig allt jag kan från det där med novent. Ni vet, det där nya begreppet som … Read More...
Grejat om i tallrikshyllanJag dammtorkade i tallrikshyllan i gröna rummet och passade på att greja om lite grann. Här har det nämligen sett likadant ut sedan kriget, … Read More...
Lite söndagsloppis
Jag har varit på andra sidan smålandsgränsen idag igen; den här gången i sällskap av maken, som ville titta till familjegraven i Ryd. Det v… Read More...
Årets bästa
Om en skulle ta och trädgårdsblogga lite. Det var ju liksom det min blogg handlade om från början. Men som det förstås har blivit mycket mi… Read More...