Lila bönor + whichyvatten?????

Hur får man de mörklila brytbönorna att behålla sin färg vid kokning???
Fick tipset att koka dem i wichyvatten när jag besökte en butik på Österlen.
Måste testas på dessa godingar....


Resultatet???? Tja, liten nyans av det lila finns kvar, men.....


...... nej, inte värt att förstöra whichyvattnet för det här resultatet ;)

Annars älskar jag de stora härliga bifftomaterna just nu!


Tillsammans med squash, rödlök, paprika, vitlök, chili, vitt vin och olivolja blir  det kanongod ratatouille! Har kokat fyrdubbla satser för vinterns behov!!!

Självklart lite tomatmarmelad med chili och vanilj också...


Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Allt det roliga har ett slut Lilla bonusbarnbarnet och hans familj har åkt hem, här blev tyst och tomt... Alltså - gulligaste bebisen, så glad och go han är! Mina tjeje… Read More...
  • På hemmaplanÄnnu en dag på hemmaplan. Jag vill hålla mig hemma nu när vi har hantverkare i trädgården. Inte för att jag kan hjälpa till med något, men g… Read More...
  • Krusbärsmarmelad o ättiksgurka!Efter söndagens något regniga utflykt till Kinnekulle och Läckö slott.... ... har vi nu återgått till vardagen! Krusbären börjar mogna..… Read More...
  • 7 gröna recept med gurka Morot- och gruksallad med asiatiska smaker Denna sallad brukar serveras som förrätt på vår favoritrestaurang när det gäller asiatisk mat. … Read More...
  • Sommardagar på jobbet... Även en långsemester tar slut och nu är det heltidsjobb som gäller i sju veckor, sedan deltidsjobb. Jag försöker fylla fritiden med så… Read More...