Lila bönor + whichyvatten?????

Hur får man de mörklila brytbönorna att behålla sin färg vid kokning???
Fick tipset att koka dem i wichyvatten när jag besökte en butik på Österlen.
Måste testas på dessa godingar....


Resultatet???? Tja, liten nyans av det lila finns kvar, men.....


...... nej, inte värt att förstöra whichyvattnet för det här resultatet ;)

Annars älskar jag de stora härliga bifftomaterna just nu!


Tillsammans med squash, rödlök, paprika, vitlök, chili, vitt vin och olivolja blir  det kanongod ratatouille! Har kokat fyrdubbla satser för vinterns behov!!!

Självklart lite tomatmarmelad med chili och vanilj också...


Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Hibiskus och grön krukaPeppar, peppar, men min lilla hibiskus lever och har hälsan. Den införskaffades förra hösten, och bara det faktum att den överlevde vintern … Read More...
  • UtflyktsdagFörsta september har varit en riktigt skön sensommardag i Skåne. Min lundaväninna och jag hade bokat in dagen sedan tidigare för vår traditi… Read More...
  • Pensel och sekatörDet har varit en ljuvlig kväll i "Glesbygd". Jag åt en snabb macka till middag, och sedan drog jag på mig lite mer oömma kläder och traskade… Read More...
  • Torkade hortensior, och punktliga hantverkare I helgen har jag haft trädgårdsgöra, jag har grävt upp en del, och klippt ner en del. Allt för att ge utrymme åt hantverkare nummer två*, s… Read More...
  • HagtornVi har en självsådd hagtornsbuske, som har stuckit iväg på höjden och blivit ett träd. Dess grenar växer ihop med kronan på ett av mirabellt… Read More...