Hur får man de mörklila brytbönorna att behålla sin färg vid kokning???
Fick tipset att koka dem i wichyvatten när jag besökte en butik på Österlen.
Måste testas på dessa godingar....
Resultatet???? Tja, liten nyans av det lila finns kvar, men.....
...... nej, inte värt att förstöra whichyvattnet för det här resultatet ;)
Annars älskar jag de stora härliga bifftomaterna just nu!
Tillsammans med squash, rödlök, paprika, vitlök, chili, vitt vin och olivolja blir det kanongod ratatouille! Har kokat fyrdubbla satser för vinterns behov!!!
Självklart lite tomatmarmelad med chili och vanilj också...
Related Posts :
Att andas ut arbetsveckanHur borta man än är i veckodagarna nuförtiden (i coronabubblan känns ju alla dagar mer eller mindre likadana), så infinner sig ändå fredagsk… Read More...
Lite växthuslängtanJag hittade en bild på mitt eget växthus när jag scrollade runt på Pinterest ikväll, och som ett brev på posten drabbades jag av akut sommar… Read More...
Fössta tossdan i mass
Det har säkert inte undgått någon att det är fössta tossdan i mass idag. Smålands nationaldag, alltså. Och är man gift med någon som talar … Read More...
Vårdekorera mera!
Hej.
Dagarna har gått så fort sen sist och vi har haft mycket jobb med nätbutiken och alla beställningar där.
Tack! Såååå roligt!
Något … Read More...
En vårkrans dag.
Idag binder jag vårkransar för fullt.💛
Det började med en beställning från en kund och sen efter den fick jag feeling och fortsatte och d… Read More...