Stök i stugan och boktips

Jag har stökat i stugan mest hela dagen, packat ihop julsaker i lådor och klätt av granen allt pynt utom lamporna. Jag passade på att gå igenom det som var ouppackat i lådorna. Jag sorterade ut en hel del grejer redan förra sommaren, men hittade nya grejer som ska till loppis. Kvar blev det ändå fyra rejäla IKEA-plastlådor fyllda till bristningsgränsen med bara julgrejer. Och då har jag inte ens tagit bort adventsstakarna och adventsstjärnorna än. My goodness...


Ljusmanschetterna från Svenskt Tenn får vara framme ett tag till. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om de passar in här hemma eller inte. Jag tycker de är väldigt vackra, men egentligen lite för "flådiga" för vår skeva lilla stuga. Fast lite glamour kan man ju behöva så här i i januari. 


Igår kväll läste jag ut årets andra bok, som blev "Berätta aldrig det här" av medieprofilen Frida Boisen. I romanform berättar Frida om den med åren allt mer trasiga relationen till sin mamma Rosita, som mynnar ut i Rositas självmord på mors dag 2007. I en byrålåda ligger ett avskedsbrev, där mamman utan omsvep skuldbelägger Frida för det som har hänt. Det är en otroligt gripande historia om skuld och skam, men också om kärlek och försoning och modet att våga bryta tabun. Jag kan verkligen rekommendera den.


Jag gillar att jag är inne i ett läsnings-flow och tänker smida medan hjärnan är varm och sätta igång med en ny bok redan ikväll. Kanske det ändå får bli något mer lättsamt den här gången. 

Subscribe to receive free email updates: