Runda och goa och feta

Snart dags för årets godaste bulle, näst efter lussebulle förstås. Den 3 mars är det fettisdagen i år, ovanligt sent alltså. En hel månad dit, och jag har förstås tjuvstartat, vem kan vänta liksom? När lussebullarna är slut i frysen, då finns ju bara en sak att göra!?! 

I år gjorde jag ett helt vanligt vetebrödsrecept, förutom att jag la till 2 stycken ägg (som skall göra degen luftigare), samt att jag bakade ut degen direkt efter knådning och sedan fick de jäsa i två timmar. Istället för en jäsning alltså. Blev inspirerad av Camilla Hamid, och hennes recept på semlor hittas här.

Mmm!

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Det strålar en stjärna I flera år har jag tänkt köpa en ny adventsljusstake, för min är egentligen rätt så "trasig". Inget som syns utanpå, men där man sätter i … Read More...
  • Vinter. Isande bitande kallt blev det denna onsdag när snön också faller lätt som ett vitt pudertäcke över mark och tak... Katterna kikar ut i dör… Read More...
  • Ljusslinga i ormhasselVår lilla hall på insidan av glasverandan är ganska mörk och tråkig om kvällarna. Vi har en taklampa, men i övrigt finns det inte ett enda e… Read More...
  • Mmmmmm som i mustDricker ni julmust? Själv hävdar jag å det bestämdaste att ett glas iskall must är något av det allra godaste man kan få. Här hemma har vi i… Read More...
  • Adventsträd och projekt in progressNär vi vaknade till andra advent, så var det faktiskt lite pudervitt på taken. Under dagen har det dock smält bort, och nu är det så där grå… Read More...