Till en portion hade jag: Färska jordgubbar, 1/2 banan, 1 dl havregryn, 1 msk solroskärnor, 1 msk flytande smör, 1 tsk potatismjöl.
Lägg skivade jordgubbar i botten av en liten form, strö över potatismjölet, mosa bananen och blanda ihop det med resten och bred det över gubbarna. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljkvarg om du vill vara nyttig, annars är det ju gott med glass eller grädde.
Har fått dille på iskaffe nu i sommar. Jag blandar 2 tsk snabbkaffe, en knapp tesked sötströ, häller på lite kokande vatten (typ 1/2 dl), lägger i is och fyller upp glaset med mjölk. Om jag är på det humöret skummar jag även lite mjölk och häller på toppen. Alltså bara häller i lite mjölk i en liten bägare med lock och ruskar omkring lite kort, så det blir ett skum. Så himla gott och svalkande. Det är även perfekt att ha med i en termos till stranden, om man som jag måste ha mjölk i kaffet, och inte vill ha med en hel kylväska bara för att man har med lite mjölk.
Har fått dille på iskaffe nu i sommar. Jag blandar 2 tsk snabbkaffe, en knapp tesked sötströ, häller på lite kokande vatten (typ 1/2 dl), lägger i is och fyller upp glaset med mjölk. Om jag är på det humöret skummar jag även lite mjölk och häller på toppen. Alltså bara häller i lite mjölk i en liten bägare med lock och ruskar omkring lite kort, så det blir ett skum. Så himla gott och svalkande. Det är även perfekt att ha med i en termos till stranden, om man som jag måste ha mjölk i kaffet, och inte vill ha med en hel kylväska bara för att man har med lite mjölk.