Jordgubbspaj och iskaffe


Det blir en del fika när man är ledig, och ibland får jag för mig att jag skall göra något som är lite nyttigare. Ibland blir det bra, ibland mindre bra. Det här hittade jag på instagram, men gjorde om litegrann, och det blev riktigt gott.  
Till en portion hade jag: Färska jordgubbar, 1/2 banan, 1 dl havregryn, 1 msk solroskärnor, 1 msk flytande smör, 1 tsk potatismjöl. 
Lägg skivade jordgubbar i botten av en liten form, strö över potatismjölet, mosa bananen och blanda ihop det med resten och bred det över gubbarna. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljkvarg om du vill vara nyttig, annars är det ju gott med glass eller grädde. 

Har fått dille på iskaffe nu i sommar. Jag blandar 2 tsk snabbkaffe, en knapp tesked sötströ, häller på lite kokande vatten (typ 1/2 dl), lägger i is och fyller upp glaset med mjölk. Om jag är på det humöret skummar jag även lite mjölk och häller på toppen. Alltså bara häller i lite mjölk i en liten bägare med lock och ruskar omkring lite kort, så det blir ett skum. Så himla gott och svalkande. Det är även perfekt att ha med i en termos till stranden, om man som jag måste ha mjölk i kaffet, och inte vill ha med en hel kylväska bara för att man har med lite mjölk. 

Subscribe to receive free email updates: