Café på G

Söndag och jag tittar tillbaka lite på semestervecka två. Vädret ändrades vid förra veckoskiftet, till betydligt svalare, och vi har även fått regn. Badet kom av sig lite, men två dopp har det blivit i alla fall.


Veckan började med en utflykt med syster, några mil österut på ön. Vi bestämde att vi skulle åka till Källunge gård, och det gjorde vi också. Där finns lite shopping av både kläder och inredning i en gammal ladugård, samt fika och mat från en buss. Dock hittade vi inget vi ville ha, och inte blev det någon fika heller. Vi åkte istället vidare, till Graute gård. Vi hade en förhoppning om att det kanske kunde finnas kattungar där.... 

Och ja, det fanns det!! Men alltså hur söta? Fyraveckors, när de är "som bäst..."! Vi satt en god stund och bara tittade, gosade och ojade oss... Till slut blev vi fikasugna. 


Hm, vilken kopp skall man ta...? 


Det blev en blå kopp, och en pariservåffla. 

Där fanns -förstås - stora kissar med, här kom en upp i syrrans knä och var så kelig och gosig. 

Inte bara kattungar, även lammungar! För det är det som är Graute gårds huvudsakliga inriktning. 


Här finns många olika lammskinnsprodukter till försäljning, samt även lammkött. 

Lite senare i veckan blev det ett cafébesök till, nu inne i Visby. Gula huset heter det här caféet. Här kan man sitta i en pytteliten, lite lummig trädgård, och här är allt hembakt. 


Vi kom lite sent på dagen så det fanns inte så mycket att välja på, men den här mandelbullen var fantastisk god, så saftig och färsk!  

Vi hade publik, som troligtvis hoppades på några smulor.. 

Något kvarter bort ligger Visbys mest fotograferade gata, Fiskargränd. Och nog är det en vacker vy alltid, när rosorna blommar!   

Subscribe to receive free email updates: