Gör din egen midsommarkrans...

...av marängbotten, grädde och jordgubbar! Pavlova passar ju så bra till midsommar, och varför inte göra det som en krans istället för en vanlig rund.  

Midsommarkrans av maräng
ca 8-10 personer
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizena
1 tsk ättika
Lemon curd
4-5 dl vispgrädde 
1-2 liter jordgubbar
citronmeliss 

Vispa vitorna till ett hårt skum, häll sedan i sockret lite efter hand, blanda sist i maizena och ättika. Klicka ut detta på en plåt med bakplåtspapper, dra sedan med en sked runtom så att det bildas en liten grop (där grädden skall ligga sen). Grädda först på 150 grader i ca en halvtimme, sänk sedan värmen till 100 grader och låt den stå inne i en timma till.


Lemon Curd kan man köpa färdigt, men det är inte så svårt att göra själv heller. Koka upp 1 dl citronsaft från färska citroner, tillsammans med 1,5 dl socker. När det kokat upp tar man det från spisen och låter det svalna lite. Lägg i fyra stycken äggulor, som sen får stå på svag värme under vispning tills det tjocknar. Rör i 50 g smör. Sen får det stå i kylen minst en natt.  

Garnera tårtbotten med så mycket Lemon Curd du vill ha, därefter vispad grädde och jordgubbar och lite citronmeliss!

Sen kan firandet börja! 

Subscribe to receive free email updates: