Tacofredag

Är ni som oss, att ni äter taco "typ varje" fredag...? Verkar ju ha blivit en riktig klassiker i många svenska hem. Om ni gör det, eller om ni överhuvudtaget äter det någon gång då och då, så vill jag bara tipsa om att ni gör er egen kryddblandning, istället för det där färdiga påsarna som innehåller socker och tillsatser.  

Det är ju så lätt att göra själv! Jag blandar ihop en liten burk, så att det alltid finns färdigt hemma. Den viktigaste ingrediensen är spiskummin, det är den som gör den karaktäristiska tacosmaken. Sen blandar jag i paprikapulver, chilikrydda, salt och lite vitlökspulver. Klart! 

Egen Guacamole är ju också lätt, även om jag själv föredrar avocadon naturell till min taco. Men annars är det bara att blanda avocado, creme fraiche, vitlöksklyfta och lite salt i matberedaren, så slipper man köpa de färdiga som inte alls är lika goda... 
Nu kan fredagsmyset börja! 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • En midsommarhälsning! En äng/åker full med vallmon, det är väl sommar det!  Och vildplockade  blommor skall det vara på midsommar, eller hur? … Read More...
  • Midsommarhelgen. Medan vi varit i studentbubblan har jobbet ändå rullat på vid sidan av och samtidigt. Jag har liksom bara inte hunnit skriva och visa någ… Read More...
  • Inhägnat för katternaJag har ju, som kanske är bekant, ett "gäng" katter, närmare bestämt tre stycken. När jag bodde i hus hade de tillgång till en kattgård, och… Read More...
  • Vroom vroomHär vilar vi inte på hanen. Efter jobbet idag plockade jag upp maken hemma vid grindhålet, och sedan körde vi raka vägen till såg- och motor… Read More...
  • Picknick, kallbad och midsommarväderParis har Eiffeltornet, New York har Frihetsgudinnan, London har Big Ben och Osby har Apan och Kaninen. Nere vid sjön, blickandes ut mot vat… Read More...