Same same but different

Har ni tänkt på att påsken är som jul, fast i en komprimerad, förenklad version. Och i gult i stället för rött. Vi äter och dricker i princip det samma, vi pyntar, umgås med släkten och ger gåvor. 

Maten - ja, visserligen byter vi namn på musten och skinkan, men annars är det samma med sill, ägg, lax och nubbe, och godis. Fast påsken känns ändå lite friare och uppblandad med andra rätter. Och godiset behöver inte vara hemgjort utan det förväntas istället vara smågodiset från affären. 

Pyntet är betydligt lättare att få fram till påsk än vad det är till jul. Jämför lite björkris mot ett helt träd som skall in till jul. Några kycklingar och lite fjädrar, mot julens sjuttioelva kartonger som skall släpas fram. 

Julklappar vs påskägg - ja, det säger ju sig självt hur mycket enklare det är att fylla ett ägg med lite godis istället för att ränna runt på stan halva december efter de rätta klapparna.... 

Jag älskar julen, det gör jag verkligen. Men påsken är bra mycket enklare, mindre kravfylld. Och så är den Glad! Julen är God och påsken är Glad! 


Glad Påsk! 

ps. till midsommar är det dags igen, men då skalar vi av ännu mer. Inga gåvor, inget mer pynt än midsommarstången. Men samma sill, ägg och nubbe, och grodorna runt granen/stången....Och vädret brukar vara ungefär det samma, alla tre högtiderna... 😉

Subscribe to receive free email updates: