Goda långpannebröd.


Lite vardagslyx med hembakta frallor. Ja i alla fall är det så i vår familj, det händer inte ofta på vardagarna om man säger så, men igår kväll så kom jag minsann till skott.


De blev verkligen mjuka och goda och uppskattade (!) så här kommer receptet.
Som jag hittat här.

Långpannebröd

20 bitar

4 dl havregryn
8 dl mjölk
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
1 msk honung
1 tsk salt
ca 8-10 dl vetemjöl



Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregrynen i en kastrull. Koka upp "gröten" och ta sen från plattan.

Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt svalna till ca 37 grader.

Smula i jästen i en degbunke. Se till att smöret är rumsvarmt.
Häll sedan i lite av havregrynsröran i degbunken och rör tills jästen löst upp sig.
Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet lite i taget.

Jobba degen några minuter (lite kladdig men ändå smidig) och låt jäsa 30 minuter.

Ugn 225 grader.

Ha i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt. Lägg i degen och platta ut så den ligger jämt.
Skåra sedan degen i tjugo bitar och strö över lite mjöl.

Låt jäsa 30 min och grädda sedan i ca 20-25 minuter.
(Passa dem mot slutet)



Vi har plockat upp lite mera fina vårnyheter idag.

Kransarna i grått och vitt...



Och förstås de populära fjäderknippena som jag skrev igår skulle komma hem i ytterligare en färg.

Och här är den, ljus aprikos.

Så mild fin färg.



De finns nu också i nätbutiken.

Onsdags hej.

Subscribe to receive free email updates: