Baka onsdag, skär torsdag


Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid. För ja, den heter faktiskt så! 

Baka onsdag - skär torsdag
200 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 mörk choklad
100 g smör




Smält smöret och rör ned socker och ägg, blanda i resten. Bred ut i en långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Vänd den färdiga kakan upp och ner på ett bakplåtspapper. Till glasyren blandas allt utom smöret i en kastrull, koka till det tjocknar, det tar ca 10-15  minuter. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner det kalla smöret. Bred sedan glasyren över kakan och strö över flagad mandel.

Vänta tills nästa dag då kakan skärs upp i rutor och ätes! 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Lucka 3 - Rabarber Välkommen till vår adventskalender 2017. Här bjuder vi på smakprov från vår odlingshandbok Alla fingrar gröna. Bakom den t… Read More...
  • Sallaten Jericho i december Förlåt min bedrövliga handstil. Sådd = 12/7, utplanterad den 3/8. Sallat är en av våra favoritgrödor att serieodla. Det är få ell… Read More...
  • Första adventFörsta advent bjuder på gråtrist väder, plusgrader och regn. Det är en sådan där dag då man inte vill gå ut överhuvudtaget, så så får det no… Read More...
  • Lite adventspysselDagen innan första advent började med frost ända fram till lunch, men framåt eftermiddagen tog maken och jag en kort sväng till skogen för a… Read More...
  • Almanacka 2018 Mamma Vera brukar få en fotoalmanacka i julklapp av mej. Här är bilderna till årets julklapp. Det är 13 bilder och det här är försättsbilde… Read More...