Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör


Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör

recept från Matplatsen

ca 4-5 äpplen, gärna en saftig syrlig sort
3,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde
1 dl kondenserad mjölk
125 g smör

Ugn; 150 grader varmluft

Smält smöret i en kastrull och låt det bli lite brynt.
Blanda i kondenserad mjölk och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med smöret.

Skala och skär äpplena i bitar.
Lägg i en ugnssäker form och häll över smeten.
Ställ in i ugnen och grädda ca 30 minuter eller tills den är gyllene på ytan.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Tips.
Den kondenserade mjölken blev det en del över av så jag gjorde en extra smet och lade i frysen när jag ändå höll på.
Känns så tråkigt att slänga en special ingrediens, för den går ju inte direkt att spara när burken är öppnad.


Baka denna i helgen.😋

Kram

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Måndag-tisdag-rapport Vad glad jag blev idag när vi kom hem och jag såg att körsbärstomaten Rosella har grott och börjat växa. Jag sådde i torsdags och fem dagar… Read More...
  • I morse hade jag fått en ny bild från Australien. Arwid hade tagit en bild på de tolv apostlarna och skickat till mej. Visst är det mäktigt… Read More...
  • Bye bye bajamaja!Efter tre veckor med bajamaja på uppfarten (och kall rumpa med för den delen) hämtades den så äntligen imorse. Krangubbarna lyfte den till v… Read More...
  • Sorgbinderi inspiration Idag blir det bilder på lite sorgbinderi. Överst kistdekoration med bla cymbidium orkidè... Kistdekorationer med vårens tulpaner och … Read More...
  • Kran, krok och spegel som inte blevEftersom jag inte riktigt kunde visualisera hur den skulle se ut på plats på handfatet, så beställde jag faktiskt hem två olika blandare. Fö… Read More...