Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör


Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör

recept från Matplatsen

ca 4-5 äpplen, gärna en saftig syrlig sort
3,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde
1 dl kondenserad mjölk
125 g smör

Ugn; 150 grader varmluft

Smält smöret i en kastrull och låt det bli lite brynt.
Blanda i kondenserad mjölk och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med smöret.

Skala och skär äpplena i bitar.
Lägg i en ugnssäker form och häll över smeten.
Ställ in i ugnen och grädda ca 30 minuter eller tills den är gyllene på ytan.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Tips.
Den kondenserade mjölken blev det en del över av så jag gjorde en extra smet och lade i frysen när jag ändå höll på.
Känns så tråkigt att slänga en special ingrediens, för den går ju inte direkt att spara när burken är öppnad.


Baka denna i helgen.😋

Kram

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • När julen är som bäst!Snart är Trettondagshelgen slut och med den är även julen snart över! Det är den här helgen jag verkligen njuter av julen! När allt lugnat s… Read More...
  • Våren börjar i januariOch så rullar livet vidare. Precis som det alltid gör. Helt utan anmodan. Och idag har jag har bestämt att från och med nu så börjar våren i… Read More...
  • I glasboxen... Pärlhyacint i glasbox. Tända ljus och skira ljusslingor. Vackert i januari... Hej. Vilken fin ljus vintersöndag det blev. Kallt och fro… Read More...
  • Frön Idag har jag gjort något som jag tycker är kul, jag har beställt fröer =) Jag beställer från Impecta Fröhandel där det finns väldigt mycket… Read More...
  • Grattis Adam Idag fyller Adam 30 år!  Här i bloggen firar vi Adam med bilder från år 2017  Adam har firat sin födelsedag i Göteborg med gaml… Read More...