Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör


Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör

recept från Matplatsen

ca 4-5 äpplen, gärna en saftig syrlig sort
3,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde
1 dl kondenserad mjölk
125 g smör

Ugn; 150 grader varmluft

Smält smöret i en kastrull och låt det bli lite brynt.
Blanda i kondenserad mjölk och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med smöret.

Skala och skär äpplena i bitar.
Lägg i en ugnssäker form och häll över smeten.
Ställ in i ugnen och grädda ca 30 minuter eller tills den är gyllene på ytan.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Tips.
Den kondenserade mjölken blev det en del över av så jag gjorde en extra smet och lade i frysen när jag ändå höll på.
Känns så tråkigt att slänga en special ingrediens, för den går ju inte direkt att spara när burken är öppnad.


Baka denna i helgen.😋

Kram

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Trädgårdsfoto Ytterligare ett inlägg idag med några bilder från trädgården. Blev inspirerad att ta några bilder i kvällsljus efter regnet. Jag har använt… Read More...
  • Skörda ärtor för att äta eller spara Sockerärtor skördade till för att bli nästkommande säsongs utsäde Under denna torra sommar har det tagit lite extra lång tid för o… Read More...
  • Rosenrabatten Äntligen kan jag visa er utslagna rosor, av alla fyra nya sorter som jag satt i min nya rabatt som får gå under namnet Rosenrabatten. Minns… Read More...
  • Borta bra...Sedan i fredags morse har maken och jag hunnit lägga till närmare 100 mil på bilmätaren. Resan har gått genom Skåne, Småland, Närke och upp … Read More...
  • Mitt Bohuslän:) Jag är ingen båtmänniska även om jag gillar att åka båt men jag är en genuin bohusläning och som sådan så är havet o båtar något som gör mi… Read More...