Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör


Knäckig och seg äppelpaj med brynt smör

recept från Matplatsen

ca 4-5 äpplen, gärna en saftig syrlig sort
3,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde
1 dl kondenserad mjölk
125 g smör

Ugn; 150 grader varmluft

Smält smöret i en kastrull och låt det bli lite brynt.
Blanda i kondenserad mjölk och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med smöret.

Skala och skär äpplena i bitar.
Lägg i en ugnssäker form och häll över smeten.
Ställ in i ugnen och grädda ca 30 minuter eller tills den är gyllene på ytan.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Tips.
Den kondenserade mjölken blev det en del över av så jag gjorde en extra smet och lade i frysen när jag ändå höll på.
Känns så tråkigt att slänga en special ingrediens, för den går ju inte direkt att spara när burken är öppnad.


Baka denna i helgen.😋

Kram

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Advent i bastustuganNere i bastustugan lyser adventsstjärnan dygnet runt. Planen var egentligen att jag skulle sätta en tajmer på den, men nu när jag jobbar hem… Read More...
  • Blommor och gröntFörst av allt, tack för tröstande ord i förra inlägget, det värmer! Det värmer att veta att det finns folk runtomkring en som bryr sig om en… Read More...
  • Julskyltat 2020 Så passerade en julskyltning och butiken gjordes fin i adventsskrud... Annorlunda mot andra år var förstås att vi inte hade öppet denna s… Read More...
  • Måseskär i fönstretNär det gäller inredning här hemma, så har maken förhandlat sig till sista ordet i det vi kallar röda rummet. Han tycker det inte är mer än … Read More...
  • Blommor och gröntFörst av allt, tack för tröstande ord i förra inlägget, det värmer! Det värmer att veta att det finns folk runtomkring en som bryr sig om en… Read More...