Ambulerande höststilleben

Jag berättade ju att jag körde inom Växtmästaren på väg hem från jobbet i fredags. Bättre start på helgen kan jag inte tänka mig. Det är så rofyllt att gå runt där inne en stund och bara njuta av allt det fina. Den här gången tog jag ett tomt plastbrätte med mig redan i dörren, som jag sedan fyllde med all höstfägring jag hittade som jag tyckte var fint. Lite som att plocka lösgodis, hihi! 

När jag kom hem planterade jag om allt i krukor och satte på min lilla rullvagn. Det blev bland annat ljung i två olika rosa nyanser, en rosa aster och ett 'Bunny Tails'-gräs. 


Man förstår ju varför det heter 'Bunny Tails' när man ser de små vipporna. Så söta! Jag köpte ett sådant prydnadsgräs förra året också, när jag var på den stora trädgårdsfesten på Sofiero i augusti. Det är dock ettårigt, så det går (mig veterligen) inte att övervintra. 


Jag hittade en minikrysantemum, som jag tyckte var så söt med sitt svarta öga. Den silvriga saken i bakgrunden har jag redan glömt vad den hette, men den känns nästan som någon slags ljung i texturen. 


Det blev en fin färgskala med mörkgrönt, höstrosa och silver. När det gäller krukor är det man-tager-vad-man-haver-principen som gäller. Den här gången blev det en mix av loppisfyndade terracottakrukor och rostiga gamla plåtkrukor. 


Ett ambulerande höststilleben blev det alltså. Fast i nuläget står vagnen mer eller mindre permanent parkerad på gräsmattan framför huset, för jag har äntligen gjort slag i sak och klippt bort det fula knallblåa plastsnöret, hehe! 

Subscribe to receive free email updates: