Köket, före- och efter

Är ni sugna på fler före- och efterbilder? Det kommer här i så fall! 
före
Vi utgår från hallen igen, som den såg ut förut, men nu kikar vi in mot köket. Om jag nu ställer mig på samma plats, med rören bredvid mig, som ni ser till vänster i bild. 

Så har de nu istället hamnat inne i köket. Den lilla väggsnutten är alltså borttagen. Vilket gav mig ett större kök. 

Sett från andra hållet. Då. 

Och nu. Där ser vi alltså rören igen, och de är ju inte så där jätteroliga att ha mitt på en vägg, men tyvärr är det inget man kan ta bort. Vet inte riktigt vad jag skall göra där, kan man ha en tavla på var sida om rören månne? Jag tar gärna emot tips! 

I hörnet ställde jag en trälåda så länge, den tillhör egentligen gästrummet, men i väntan på något annat så får den stå där. Bordet är detsamma som jag hade förut, men nu har jag iläggsskivan i hela tiden, för annars ser det alltför pluttigt ut. 

Före
Här bredvid spis och micro stod kylen förut. Den har nu bytt plats med skafferiet, som stod bredvid fönstret. 

efter
De bytte plats av den enkla anledningen att dörröppningen mellan kök och vardagsrum skulle bli för trång annars. För i samband med bytet, köpte jag ett 40-skåp istället för det 60-skåpet jag hade till skafferi. Med det tjänade jag alltså 20 centimeter, och dörröppningen till vardagsrummet blev visserligen mindre än förut, men ändå en helt okej dörröppning. 

före

Sett från vardagsrummet såg det ut så här. Två olika golv här på nedre plan. Parkettgolvet var i dåligt skick, och det i köket tyckte jag helt enkelt inte om... 

efter
Golvet är mattlackad ekparkett, XXL Hjärter, från Berg & Berg, och det är samma på hela bottenvåningen. Valet av golv är nöjd med, faktiskt både snyggt och praktiskt och det var ju lite ovanligt att man kan få båda... ;) Att det är lite livligt med kvistar gör ju nämligen att det inte är så känsligt att det syns en massa smulor och dylikt! 😀

Annan vinkel, före

efter
Här ser man ju ganska tydligt att dörröppningen blivit lite mindre än förut, och lite flyttad till höger. Har också byggt ner den så den inte är öppen ändå upp till taket, utan den ser mer ut som en dörröppning nu. Vardagsrumsväggarna var vita förut, men de har jag målat i samma grå nyans som jag har i trappuppgången och hallen uppe, HoP Light Grey. 

Om ni är nyfikna på hur ritningen över nedervåningen ser ut före och efter renoveringen, så har jag lagt ut den förut, i det här inlägget. 

Subscribe to receive free email updates: