Hej oktober!

Hodeladi hodeladi, hoppsan vilken dag. Ja, trädgårdsdag alltså. Och den första oktoberdagen, till råga på allt. Vädret har varit ljuvligt; inte för vamt och inte för kallt. Jag gjorde slag i sak och drog ut gräsklipparen. Kanske för sista gången i år? Nästan lite vemodigt, faktiskt. Det känns ju så nyligen som man stod där och hade hela säsongen framför sig. 


Trädgården är så djup i färgerna nu. Det mesta är mustigt djupgrönt fortfarande, men nu börjar träden fälla sina löv, och sommarblommorna i krukorna på uteplatsen håller på att ge upp. Jag har tömt och ställt undan en del, men det mesta står kvar ute. Det är mycket som ska in i ladan på vinterförvaring, men jag brukar plocka lite undan för undan. I år har det ju känts som sommar fram till nu, så det har inte riktigt känts nödvändigt att börja höststäda än. 

Vildvinet som klättrar uppför den gamla päronstammen, avslöjar iallafall att det är höst. Det här skådespelet är lika vackert varje år. 

På en del saker är det iallafall fortfarande knopp, hihi! Kanske är den där flaggstångsknoppen sommarens bästa loppisfynd? I love it. 

Skönt att gräset blev klippt idag, för i veckan som kommer ser det ut att bli busigare väder. Nu tar jag kväller och njuter av helgens sista timmar. Imorgon väntar en ny jobbvecka. 

Subscribe to receive free email updates: