Snickerskladdkaka

 

Här är en riktig goding till chokladdröm...

Bakas en dag innan den ska ätas, och även två dagar innan går bra...

Den är kladdig och behöver "sätta sig"


Mums säger jag bara!



Snickerskladdkaka från Jennys Matblogg


form ca 22-24 cm


3 ägg

4 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4-5 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 nypa flingsalt

1 burk karamelliserad mjölk


Tryffeltopping

200 g mjölkchoklad

1/2 dl vispgrädde

1 näve salta jordnötter


Ugn; 175 grader


Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker så det blir fluffigt.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, vispa ej! Sist vänder du ner smöret.

Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.

Häll i smeten och klicka i den karamelliserade krämiga kolan (ej den lösa rinnande varianten!)

Grädda ca 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten.

Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen och sedan bryter du ner chokladen och rör tills det smält.

Ta bort grytan från värmen och rör ner jordnötterna.

Bred ut i ett jämt lager över kakan.

Ställ svalt fram tills servering.

Servera med glass eller grädde.

Gottis för den som gillar choklad och snickers!😍



Ha en god start på veckan!

💗

Subscribe to receive free email updates: