Fjärilar, fjärilar, fjärilar

Längs husgrunden på vår utbyggda "smatt" på baksidan växer det en gammal lavendel, som blir mer och mer busklik i både form och storlek för varje sommar som går. I år är det rena rama fjärilsrestaurangen där, med mängder av besökare åt gången. Corona- regeln om max 8 personer i samma sällskap verkar de små liven ha noll koll på. Jag lyckades få med 5 nässelfjärilar i en och samma kameravinkel. Ser ni den högst upp till höger också? Utanför bild satt det ännu fler.


Läckert ändå att naturen kan skapa något så vackert som fjärilar. Fast i närbild ser de läskigt ludna ut. Känselspröten är ändå himla coola, för de ser nästan ut att vara gjorda av små länkar i någon slags metall. Som en kulkedja i silver. Jag kommer osökt att tänka på ett besök jag gjorde i Fjärilsdalen på Rhodos en gång på 80-talet. Där var det nästan lite otäckt med alla tusentals fjärilar som fladdrade omkring i luften, när man klappade i händerna. Lite som fjärilsversionen av Hitchcocks "Fåglarna". 


För övrigt mullrar det i bakgrunden nu. Jag håller tummarna för att det faktiskt blir ett rejält och uppfriskande åskväder, för det har varit fruktansvärt kvavt idag. Och så är det ju ändå lite mysigt med åska. Undrar just vart fjärilarna tar vägen när det regnar?

Subscribe to receive free email updates: