Novemberrosor och köksritning

En av de bästa sakerna med att bo i Skåne är att flera av trädgårdens remonterande rosor kämpar på och blommar vidare precis hur länge som helst på hösten. Ja, ibland till och med under vintern, om det inte är minusgrader. Blommorna blir förvisso inte lika storslagna som under de varma sommarmånaderna, men de är särdeles njutbara ändå. Bredvid luftpumpen på södersidan är det skyddat och varmt för Penny Lane.

Vid äppelträdet på baksidan är hela Awakening full av knoppar, trots att den är betydligt mer utsatt för väder och vind. Blommorna är nästan lika vackra i det stadiet som när de blommar. Jag älskar färgen på de allra yttersta kronbladen, som nästan är bärnstensrosa. 


Jag har ju dessutom fina rosor inomhus den här helgen. Jag ställer ut min fina bukett på glasverandan om nätterna, så håller blommorna sig fin längre. Det är ett par gammelrosa nejlikor i buketten också. (Du såg rätt, mamma!) De ser nästan ut som mini-pioner. 


Idag har det verkligen inte varit någon utomhusdag. Rått och snålkallt har det varit, och utöver en liten prommis ner till affären har vi mest suttit inne och kurat. Vi har mätt upp köket och maken har gjort en liten ritning, som vi ska skicka till Åraslöv Kök. I ena änden av köket är takhöjden 204 och i den andra änden är den 209, haha! Det ska bli spännande att se deras förslag.

Subscribe to receive free email updates: