Eldvakt

Jag har gått och sneglat på de fina trädgårdsljusstavarna "Eldvakt" från Eldgarden ganska länge nu. De har ju dykt upp i tid och otid i både trädgårdstidningar och inredningstidningar och på bloggar och Instagram det senaste året, så det har liksom varit lite svårt att värja sig. Idag fanns de plötsligt till försäljning på byns finaste lilla blomsteraffär, och då hade jag ingen som helst motståndskraft att säga nej. 


Ljusstavarna är lätta att flytta runt, eftersom man bara sticker ner pinnen i marken. De står stabilt, eftersom de liksom har två "fötter" nertill. Vi bastade i eftermiddags, så då satte jag dem i gruset utanför bastustugan. Det var så himla mysigt att sitta där på bänken och ånga av sig mellan varven, med tända ljus bredvid sig. Med marschaller och eldkorg kommer det verkligen att bli bastu deluxe framöver, men idag nöjde jag mig med att tända ljusen. Det var inte så mörkt när vi började, men det hann skymma rejält innan vi var klara. 


Jag låter ljusen vara tända ett tag till ikväll. Det är så stämningsfullt att se hur det lyser där ute i mörkret, när man står inne i huset och tittar ner mot bastustugan. Fast man ska helst ta in glaskuporna och låta glaset blir rumstempererat innan man tänder ljusen nästa gång, så det får jag göra när jag tassar ner och släcker ljusen sen. Så här års finns det nog även risk att glaskuporna fryser sönder om det blir kallt, och det vill man ju inte. 

För övrigt har jag varit ute i trädgården ett par timmar idag. Jag röjde upp i förrådet i ladan lite grann, så att jag sedan kunde börja sätta in trädgårdsmöbler, parasoll och lite annat löst plock som inte kan stå ute i vinter. Det står en rejäl hög med skräp på gräsmattan nu, som ska till soptippen. Tur att man har skåpbil, hehe!

Subscribe to receive free email updates: