5 november i retrospektiv

Idag blir det ett i-brist-på-annat-inlägg. Alltså ett sådant där inlägg där jag tittar bakåt i bloggen och reminiserar (på hederlig svengelska) över den tid som flytt. Vad gjorde jag den 5 november förra året? Och året före det? Vi tar väl en titt på det senaste decenniet.

Den 5 november 2020 visade jag våra nya marschallhållare, som vi just hade skruvat upp på planket. Mysfaktorn är verkligen total när man bastar och tänder upp på hela innergården. Vill man maxa det ännu mer, så tänder man en brasa i eldkorgen också.  


Den 5 november 2018 var vi nyss hemkomna från Madrid och jag insåg att jag hade tappat bort det nästan enda jag hade shoppat: En liten vit kon (en upp-och-nervänd strut alltså) i porslin från Muji, som jag hade tänkt förvara ringar på. Den dök aldrig upp igen, så jag gissar att den hamnade i soporna redan på hotellrummet. Så kan det gå. 


Den 5 november 2017 satte vi upp en gammal kökshylla i källaren. Hyllan hade jag hittat på loppis dagen innan, och vips så hade jag ställt iordning en liten "serveringshörna" i den lilla genomgångshallen utanför tvättstugan. Det blåa bordet fanns i huset när vi flyttade in, och trätråget köpte jag på en antikaffär i Tranås på en jobbresa. Så sent som igår tänkte jag att jag borde städa upp här, för fullt så här prydligt ser det tyvärr inte ut i nuläget.


Den 5 november 2016 fick jag ett mail som berättade att jag var nominerad i Trendrums tävling "Sveriges bästa inredningsbloggare". Den fina nomineringstexten löd så här: 

"Fröken Gröns Blogg - Sommarhuset i nordöstra Skåne förblev inte sommarhus i mer än 2 år. Det som Anna-Karin själv beskriver som 76 skeva kvadratmeter blev permanentbostad när hon och maken inte ville åka tillbaka till lägenheten i storstaden efter sina vistelser i huset. Lägenheten såldes liksom det mesta av bohaget, så det blev inte mycket till flyttlass; det blev istället en omstart som gjorde att de inte behöver arbeta heltid på sina lärartjänster. Nu finns det tid till både gamla och nya hobbies och ett efterlängtat lugn lagom långt bort från stadsstressen. I den gamla smedsbostaden blir böcker lästa, det renoveras och pysslas. Trädgården har gett upphov till ett nyvaknat intresse och eftersom Anna-Karin är passionerad hobbyfotograf så får vi som läsare se härliga bilder på både den och det charmiga huset."

Så smickrande! Vann gjorde jag dock inte, för det gjorde härliga bloggen Sallys Hus


Den 5 november 2015 gnällde jag mest över hur regnigt och ruskigt och mörkt och ruggigt det var. En helt vanlig kväll i november, alltså. 


Den 5 november 2014 visade jag en härlig bild på ett härligt dekorerat träd utanför Rådhuset i Lund, som jag hade fotograferat ett par dagar tidigare. Visst blir man glad?


Den 5 november 2013 visade jag före- och efterbilder från smatten, där vi precis hade renoverat under sommaren. Bilden här nedan tog jag när vi var på visning på Solhäll i början av 2008. Bilder på den renoverade versionen kan ni se om ni klickar på etiketten som heter "Smatten" i sidomenyn till höger på bloggen, eller om ni klickar HÄR


Den 5 november 2012 gnällde jag också. Då var det över det tråkiga fotoljuset, eller snarare kanske bristen på fotoljus överhuvudtaget. Exakt samma klagan är anledningen till att ni får se en massa gamla bilder i dagens inlägg, hihi! Bilden jag lade ut hade dessutom extremt dålig skärpa. 


Den 5 november 2011 var det alla helgons dag och vi åkte till Småland och tände ljus. Vi körde omvägen via Älmhult hem, där vi köpte två svarta Sorsele-rottningstolar på IKEA. De hamnade på glasverandan, där den ena av dem står kvar än idag. Den andra är utackorderad till grannen sedan ett par år tillbaka.  


Ja, det var den 5 november gånger 10. Rätt kul med bloggen ändå. Man glömmer så lätt. 

Subscribe to receive free email updates: