Shungiku - en ätbar chrysantemum


Shungiku Chrysanthemum coronarium 

Låt mig presentera en märklig växt som både väcker förundran, misstänksamhet och habegär efter asiatisk mat.  Den här växten har minst sagt en märklig smak av blommande krukväxter som tillsammans med andra asiatiska smaker, gör att du kastas in i en helt annan kulturs smakrepoertoar vare sig du vill eller inte. Dessutom är den väldigt vacker där den står och blommar och passar även som snittblomma.
LÄS MER »

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Smycken och blommor, och lite livet. Heeej! En dag borta från bloggen och det känns som en lång frånvaro...haha... Galet ju. Men igår pallade jag inte mer dator när jag kom … Read More...
  • Bygge och däckplaner Det är så mysigt och stå vid diskbänken och titta ut genom det lilla köksfönstret nu, när det ligger ett litet hus där nere i moraset. I de… Read More...
  • Nu är det ju sommar. Det Indiska Fotbladet blommar även i år.Hittade tre stycken .Sedan blir det stora frukter som  blir röda efter ett tag.Det är väl… Read More...
  • Det växer så det knakar!Växtligheten i vår trädgård visar sig från sin bästa sida just nu, och det är mycket som är frodigare i år än någonsin tidigare. Kanske bero… Read More...
  • Älva i gjutjärnDrömmen vore ju att hitta en riktigt ful gargoyle i sten att ha i trädgården (klicka på länken så ser ni vad jag menar), men innan… Read More...