Vit kladdkaka med aprikos.


Denna måste ni testa!
Den är så god! Den kommer jag definitivt att göra fler gånger!

Vit kladdkaka med aprikos.
av Liselotte Forslin, Le Parfait

3 ägg
3 dl strösocker
200 g vit choklad plus 50 g till garnering (jag använde "bara" 200 g och tycker det räcker)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Garnering:
150 g aprikosmarmelad
2 msk creme fraiche

Ugn 225 grader

Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant. 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

Hacka nästan all vit choklad. spara lite till garnering, och rör ner chokladen i smöret så det smälter helt.

Ta kastrullen från plattan.

Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. 

Vänd ner det i äggsmeten växelvis med smör och chokladblandningen.

Rör bara så att det precis blir blandat och häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.
Om den börjar få för mycket färg, lägg på lite folie.

Låt kakan svalna i formen. Smält aprikosmarmeladen försiktigt i en liten kastrull. Fördela det över den avsvalnade kakan.

Riv resten av chokladen.
Bred creme fraiche runt kanterna på kakan och garnera med den rivna vita chokladen.

Servera med grädde.



Tokgod!😍
Perfekt fluffig och krämig och aprikosmarmeladen gifter sig så bra med den vita chokladen.
Den måste ni bara testa helt enkelt.


Idag har kommunen varit här och filmat...😉
Tror de besökte fem olika företag här i Laholms kommun och det ska klippas ihop och läggas ut på deras sociala medier.


Kram!
💚

Subscribe to receive free email updates: