Åtta timmar in

Åtta timmar in i köksrenoveringen är nu det mesta utrivet, och det är redan uppreglat på hela den yttre långväggen. En del tycker säkert att vi är helt galna som har rivit det platsbyggda skafferiet i hörnan, men dels stal det väldigt mycket outnyttjad plats, och dels var hela konstruktionen skruttig och musäten. Nu blir det möjlighet att bygga ut köket i vinkel mot kortväggen istället. På så sätt får vi en platsbyggd "köpmandisk" med sex extra lådor för förvaring och extra arbetsyta ovanpå. Istället blir det ett mindre hörnskafferi som står direkt på bänkskivan. Vi har bett kökssnickeriet bygga det utan bakstycke, både för att kunna utnyttja varenda extra millimeter på djupet och för att det är trevligt att låta den fina pärlsponten synas. 

Vi ska behålla det gamla vattenburna elementet, men VVS:aren har varit här och skruvat av det tillfälligt. (Det är rejält kallt här inne nu...) På den omålade väggen bakom elementet dök det upp rester av den ljuvligaste lilla kökstapeten jag har sett. Är den inte charmig så att man smäller av? Den får bli kvar bakom pärlsponten, som en härlig liten hälsning från den tid som flytt. 

Som synes är huset helt oisolerat innanför ytterputsen och den tunna trävägg som kallas bålevägg, men nu ska det iallafall upp något som gör väggarna lite varmare. Byggvårdsförståsigpåare har säkert åsikter om vad som är rätt och vad som är fel när det gäller materialval för sådant i ett gammalt hus som vårt, men jag har faktiskt ingen aning om vad det blir. Det valet överlåter vi på snickarna, som kan sin sak. Jag vill mest bara slippa frysa, och oavsett vad det blir så blir det bättre än tidigare.

Vad sägs om en bild på den helt ostylade sanningen från gröna rummet? Här trängs både köksmöbler och allt som fanns i skåp och lådor. Ja, källsorteringen har visst hamnat här också. I helgen får vi kanske strukturera om det lite grann, men det är en förvånansvärt överskådlig röra kan jag säga. Här inne är det för övrigt strömlöst för tillfället, för elen var visst ihopkopplad med den inne i köket. Så kan det gå när man bor i ett gammalt hus. 


I hallen innanför glasverandan har vi gjort en liten kaffestation. Sedan bilden togs har vi redan hunnit möblera om lite grann, och från källaren har maken tagit upp en gammal kokplatta som han brukade smälta tenn på back in the days. Vår nya spis kommer vecka 8, så fram tills dess får det nog mest bli micromat, soppa och varmkorv ett par veckor framöver. Och hämtmat. Vi har redan hunnit hämta vår första kebabrulle på den lokala pizzerian, hrmmm...


Ja, nu är vi igång. Och renoveringsstök lär vi få leva med ett bra tag till, för helt klart kommer köket inte att vara förrän veckan 13. Men den som väntar på något gott... (... kan ju alltid ringa och beställa en kebabrulle!)

Subscribe to receive free email updates: