Trettondag med snö, TV och bastu

Vi vaknade till nysnö imorse. Världen blir ändå allt bra vacker när allt fortfarande är så där fluffigt och orört, och när grenarna i träd och buskar är vita av snö. När vi hade skottat och saltat trottoaren var det inte lika fint längre, men mer fotgängarvänligt. Det är runt nollan ute och redan ganska blaskigt, men med skånska mått mätt får man väl kalla det här för vinter. (Och ja, vårt oisolerade tak läcker ut värme som ett såll...)

Annars har trettondagen varit en riktigt slapparedag på Solhäll, och så lär det fortsätta resten av dagen. Som förmodligen de två sista människorna i Sverige har vi (mest jag) börjat titta på "Vår tid är nu" på SVT Play, och det känns ju maffigt att kunna sträcktitta på tre säsonger i rad, om man vill. Den kortare fjärde säsongen har vi redan sett på TV, så lite förkunskap om vad som ska hända har vi redan. Härligt med så många bra svenska skådespelare. Mina favoriter är Peter Dalle och Susanne Reuter.


Nu blir det en paus i TV-tittandet för lite bastubad. Man får väl passa på att rulla sig i snön, innan den smälter bort. Tur att vi har byggt ett plank att gömma sig bakom, så att grannarna inte dör av nakenchock, hihi!

Subscribe to receive free email updates: