Pavlova

Snart midsommar ju! Och då blir det tårta, eller hur! En Pavlova-tårta är liksom aldrig fel. Full med jordgubbar så blir den en riktig midsommartårta! Så här brukar jag göra: 
Midsommar-Pavlova
10-12 personer
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 msk maizena
1 tsk ättika
Lemon curd
5 dl vispgrädde 
2 liter jordgubbar
Vispa vitorna till ett hårt skum, häll sedan i sockret lite efter hand, blanda sist i maizena och ättika. Bred ut detta på bakplåtspapper på en plåt, (ca 27 cm i diametern) och grädda först på 150 grader i ca en halvtimme, sänk sedan värmen till 100 grader och låt den stå inne i en timma till.

När tårtbotten är kall så brer man på ett lager Lemon Curd på botten, därefter vispad grädde och massor med jordgubbar! 

Är ni ännu fler som firar tillsammans? Jag har även gjort denna på 8 stycken äggvitor, 4 dl socker, och gjort den kvadratisk, lika stor som bakplåten tillåter. Den har då räckt till 18 personer. 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Pyntat på trappavsatsenI söndags blev det även lite pyntat ute på trappavsatsen på baksidan. Först provade jag att ställa en gammal trälåda på högkant mot väggen, … Read More...
  • Adopterade skatterNär en flyttstädande trädgårdsvän hörde av sig via Messenger och undrade om jag ville adoptera hennes fina lilla trädgårdssoffa behövde jag … Read More...
  • Helgens finaste fynd på IKEA! Hej så här på fina helgens sista suck. Hoppas ni haft ett bra veckoslut. Det måste jag säga att jag haft. Igår kväll var det trevlig bor… Read More...
  • Det brinner i bröstet... Lite kaxig måndags attityd kan man behöva! ... Det brinner i bröstet, varje gång varje gång du ser på mig Det brister i rösten varje gån… Read More...
  • Ett extra datum till kursen. Hej! Vilka dagar vi har nu... Vackert räcker inte för att beskriva det. Idag morse låg diset tjockt över dammen hemma och träden lyste gy… Read More...