Pavlova

Snart midsommar ju! Och då blir det tårta, eller hur! En Pavlova-tårta är liksom aldrig fel. Full med jordgubbar så blir den en riktig midsommartårta! Så här brukar jag göra: 
Midsommar-Pavlova
10-12 personer
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 msk maizena
1 tsk ättika
Lemon curd
5 dl vispgrädde 
2 liter jordgubbar
Vispa vitorna till ett hårt skum, häll sedan i sockret lite efter hand, blanda sist i maizena och ättika. Bred ut detta på bakplåtspapper på en plåt, (ca 27 cm i diametern) och grädda först på 150 grader i ca en halvtimme, sänk sedan värmen till 100 grader och låt den stå inne i en timma till.

När tårtbotten är kall så brer man på ett lager Lemon Curd på botten, därefter vispad grädde och massor med jordgubbar! 

Är ni ännu fler som firar tillsammans? Jag har även gjort denna på 8 stycken äggvitor, 4 dl socker, och gjort den kvadratisk, lika stor som bakplåten tillåter. Den har då räckt till 18 personer. 

Subscribe to receive free email updates: