Pavlova

Snart midsommar ju! Och då blir det tårta, eller hur! En Pavlova-tårta är liksom aldrig fel. Full med jordgubbar så blir den en riktig midsommartårta! Så här brukar jag göra: 
Midsommar-Pavlova
10-12 personer
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 msk maizena
1 tsk ättika
Lemon curd
5 dl vispgrädde 
2 liter jordgubbar
Vispa vitorna till ett hårt skum, häll sedan i sockret lite efter hand, blanda sist i maizena och ättika. Bred ut detta på bakplåtspapper på en plåt, (ca 27 cm i diametern) och grädda först på 150 grader i ca en halvtimme, sänk sedan värmen till 100 grader och låt den stå inne i en timma till.

När tårtbotten är kall så brer man på ett lager Lemon Curd på botten, därefter vispad grädde och massor med jordgubbar! 

Är ni ännu fler som firar tillsammans? Jag har även gjort denna på 8 stycken äggvitor, 4 dl socker, och gjort den kvadratisk, lika stor som bakplåten tillåter. Den har då räckt till 18 personer. 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Julskyltning i butiken 2021 Min butik är så julpyntad och fin nu! I lördes efter stängning täckte vi för fönstren och gjorde årets julskyltning. Här kommer lite bild… Read More...
  • Snöyra! Snön yr med sin fulla kraft och det man skottar är snart som osynligt igen... Idag på morgonen innan det drog in mera vitt och blåst så p… Read More...
  • Vit tjock vadd och hemligt paketMed tanke på gårdagens inlägg kan man ju nästan tro att vädergudarna läser Fröken Gröns Blogg och ville spela mig ett spratt, för OJ vad vi … Read More...
  • Brrrrr...Nu har vi faktiskt yttepyttelite pudervitt på backen, och med skånska mått mätt börjar det bli riktigt kallt ute. När termometern visar på m… Read More...
  • Så blev det advent igen Och tänk, i år fick jag äntligen till en egen krans! Det var inte så svårt, ja, det trodde jag väl egentligen inte heller, har nog bara v… Read More...