Lucka 13 - Timjan


Välkommen till vår adventskalender 2017. Här bjuder vi på smakprov från vår odlingshandbok Alla fingrar gröna.Bakom den trettonde luckan i vår odlingsjulkalender döljer sig två av våra favoritkryddor timjan och vinterkyndel. Båda lämpar sig att vinterså, krydda gräddstuvade jordärtsskockor med och att göra örtolja på. Klicka HÄR för att köpa vår bok.

Perenna kryddor är så underbara. Man kan skörda från dem nästan året runt och oftast blir de bara större och kraftigare med åren. Just nu i skrivande stund står timjantuvorna fortfarande gröna under sitt snötäcke ute i tillsammansodlingen. Om vi skulle bli sugna på att göra ett härligt kryddigt timjansmör så är det bara att pulsa ut i snön och klippa av några kvistar.

Nedan följer ett smakprov från odlingsboken Alla fingrar Gröna och i texten kan du läsa hur vi gör ni vi förkultiverar. I boken beskriver vi alla odlingssteg i odlandet detaljerat från det lilla fröet och tills grödan hamnar i din mun.



Förkultivering                     

Vintersådd: december–mars
Vår- och sommarsådd: april–juni            

Odlingplats:
Växthus eller inglasad
uteplats/balkong (s 260)
Pallkrageväxthus (s 286)
Drivbänk (s 286) 
Utomhus i odlingsbehållare (s 248)          

LÄS MER »

Subscribe to receive free email updates: