Lingonpavlova


Vill ni ha tips på en god tårta till julkaffet, så kan jag tipsa om att man kan "jula" till en vanlig pavlova. Om man formar den som en krans, och har lingon i grädden så vips har man en julpavlova! Sen är den ju lätt att förbereda någon eller några dagar innan med, bara att vispa grädde och garnera på den dagen den skall serveras. 

Lingonpavlova
6 stycken äggvitor
3,5 dl socker
1 msk maizena
1 msk vitvinsvinäger
ca 5 dl vispgrädde 
lingonsylt
lingon (finns att köpa frusna som man kan tina) 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills den är fast och blanda sen ner maizena och vitvinsvinäger. Klicka ut den på en plåt som en krans, gör en skåra i mitten så att grädden sen har plats. Sätt in plåten i ugnen som är uppe i 150 grader, sänk värmen efter  ca en halvtimme, till 120 grader. Grädda i sammanlagt ca 1,5 timme. Låt svalna. Vispa grädde och ha i lingonsylt i grädden. Garnera med grädden och lingon. 

Den här blir ganska stor, den fyller en hel plåt, vill man göra den mindre kan man göra på 4 stycken äggvitor och minska det andra motsvarande. 

Subscribe to receive free email updates: