Lingonpavlova


Vill ni ha tips på en god tårta till julkaffet, så kan jag tipsa om att man kan "jula" till en vanlig pavlova. Om man formar den som en krans, och har lingon i grädden så vips har man en julpavlova! Sen är den ju lätt att förbereda någon eller några dagar innan med, bara att vispa grädde och garnera på den dagen den skall serveras. 

Lingonpavlova
6 stycken äggvitor
3,5 dl socker
1 msk maizena
1 msk vitvinsvinäger
ca 5 dl vispgrädde 
lingonsylt
lingon (finns att köpa frusna som man kan tina) 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills den är fast och blanda sen ner maizena och vitvinsvinäger. Klicka ut den på en plåt som en krans, gör en skåra i mitten så att grädden sen har plats. Sätt in plåten i ugnen som är uppe i 150 grader, sänk värmen efter  ca en halvtimme, till 120 grader. Grädda i sammanlagt ca 1,5 timme. Låt svalna. Vispa grädde och ha i lingonsylt i grädden. Garnera med grädden och lingon. 

Den här blir ganska stor, den fyller en hel plåt, vill man göra den mindre kan man göra på 4 stycken äggvitor och minska det andra motsvarande. 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Höstig tisdagLjungen jag köpte på Flyinge Plantshop håller sig fortfarande så fin, både bärljungen och den nya rosa varianten, vars namn jag inte har lag… Read More...
  • London callingOm allt går enligt plan (och med just plan vet man ju aldrig nuförtiden...), så flyger jag till London tidigt imorgon bitti. Ända fram till … Read More...
  • Ett kilo minnen Tänk, nu har jag snart bott här i tre år! Ibland får jag frågan om jag saknar mitt förra hus och trädgård. Men nej, det är faktiskt inget j… Read More...
  • Måndag igenMåndag igen. Vad ska man säga om det? Man vet ju att det blir det en gång i veckan, vare sig man vill eller inte. Ändå är man alltid lika pa… Read More...
  • Höstkorg Lite höst i en korg. Fint att sätta på sin trappa och fint att ställa på en grav om man vill ha något lite annorlunda personligt... Passa… Read More...