Lingonpavlova


Vill ni ha tips på en god tårta till julkaffet, så kan jag tipsa om att man kan "jula" till en vanlig pavlova. Om man formar den som en krans, och har lingon i grädden så vips har man en julpavlova! Sen är den ju lätt att förbereda någon eller några dagar innan med, bara att vispa grädde och garnera på den dagen den skall serveras. 

Lingonpavlova
6 stycken äggvitor
3,5 dl socker
1 msk maizena
1 msk vitvinsvinäger
ca 5 dl vispgrädde 
lingonsylt
lingon (finns att köpa frusna som man kan tina) 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills den är fast och blanda sen ner maizena och vitvinsvinäger. Klicka ut den på en plåt som en krans, gör en skåra i mitten så att grädden sen har plats. Sätt in plåten i ugnen som är uppe i 150 grader, sänk värmen efter  ca en halvtimme, till 120 grader. Grädda i sammanlagt ca 1,5 timme. Låt svalna. Vispa grädde och ha i lingonsylt i grädden. Garnera med grädden och lingon. 

Den här blir ganska stor, den fyller en hel plåt, vill man göra den mindre kan man göra på 4 stycken äggvitor och minska det andra motsvarande. 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Körsbärsrött och traktorgröntJag har fått pippi på att äta körsbärsyoghurt till frukost på helgerna. Den där goda sorten med bär i botten på burken, som man rör upp med … Read More...
  • Planer för framsida och uppfartÄnda sedan vi köpte Solhäll för snart 15 (!) år sedan, har vi haft som plan att vi så småningom skulle fixa till uppfarten. Det har aldrig d… Read More...
  • Det våras! Så mycket vårvackert vi har fått hem till butiken och mera vårhärligt väntas in denna veckan... Här är några favoriter... Tuppen som är … Read More...
  • Snödroppar!I helgen kom jag på att jag skulle leta snödroppar i trädgården. Eller leta och leta, - jag vet ju var de växer. Jag brukar nämligen flytta … Read More...
  • Äntligen mars!Det kändes ändå rätt gott att vakna imorse och inse att vi har kommit fram till mars månad. Inte för att jag gillar mars, men jag gillar feb… Read More...