Lakritskola

Julveckan är här, och som sagt, snart dags för julgodis. Har inte bestämt ännu vilka sorter det blir, men en sort är i alla fall självklar, en som jag gjorde för första gången i fjol. Laktritskola! Om ni som jag är galen i allt som stavas lakrits, så måste ni bara prova detta! Det kan vara den godaste julkola jag någonsin ätit. Men jag tror jag väntar till dagen innan julafton, annars lär det inte finnas några kvar till jul... 😋


Lakritskola
100 g smör
2,5 dl socker
2 msk lakritspulver
3 dl grädde
1 dl farinsocker
2 msk glykos
1/2 tsk vaniljsocker
flingsalt

Smält smör och socker, koka ett par minuter och tillsätt sedan det andra (utom flingsalt) och låt småkoka tills den är ca 125 grader, eller gör kulprovet för att se när den är klar. Det tog ca 20 minuter. men det kan ju variera utifrån hur hårt den kokar. När den är klar så häll ut smeten i en form som är ca 20 x 25 cm, strö på flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur, skär sedan i rutor. Ät och njut... 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Redo för adventIkväll lyser det adventsljus på Solhäll, vill jag lova. Stakar i köket, gröna rummet, röda rummet och ute i smatten, stjärnor på pinne i sov… Read More...
  • Första adventshelgen... Julskyltnings helg och våra öppettider denna helg är; Lördag; 9:30-13 Söndag 1:a advent 14-18 Varmt välkomna! … Read More...
  • Ledig fredagSom beräknat överlevde jag förmiddagens tandläkarbesök och gick därifrån både med nyputsat garnityr och en ny tid om ett par veckor, då de s… Read More...
  • In the mood?Det är onekligen svårt att ta in det faktum att det är första advent på söndag. Höstdagarna har runnit iväg så himla snabbt, och det är fort… Read More...
  • Första advent 2021Nu brinner det första ljuset i advent. Jag har fortfarande svårt att ta in att vi redan är där och känner ingen som helst julstämning än så … Read More...