Lakritskola

Julveckan är här, och som sagt, snart dags för julgodis. Har inte bestämt ännu vilka sorter det blir, men en sort är i alla fall självklar, en som jag gjorde för första gången i fjol. Laktritskola! Om ni som jag är galen i allt som stavas lakrits, så måste ni bara prova detta! Det kan vara den godaste julkola jag någonsin ätit. Men jag tror jag väntar till dagen innan julafton, annars lär det inte finnas några kvar till jul... 😋


Lakritskola
100 g smör
2,5 dl socker
2 msk lakritspulver
3 dl grädde
1 dl farinsocker
2 msk glykos
1/2 tsk vaniljsocker
flingsalt

Smält smör och socker, koka ett par minuter och tillsätt sedan det andra (utom flingsalt) och låt småkoka tills den är ca 125 grader, eller gör kulprovet för att se när den är klar. Det tog ca 20 minuter. men det kan ju variera utifrån hur hårt den kokar. När den är klar så häll ut smeten i en form som är ca 20 x 25 cm, strö på flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur, skär sedan i rutor. Ät och njut... 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Tomteljusstakar från TraderaJag bekänner att jag är en sådan där riktigt trist typ som försöker "snajpa" grejer på Tradera i sista sekunden. Det är ju inte fair game pr… Read More...
  • Amaryllis och hyacinter... Julens ståtligaste blomma. Amaryllis. Älskar amaryllis. Som ståtliga stjärnor i vintermörkret lyser de upp i all sin prakt i vaser och i k… Read More...
  • ApelsingirlangAtt göra girlanger med torkade apelsinskivor är ju både fint och enkelt. Själv är jag som bekant numera extremt lat i alla tänkbara sammanha… Read More...
  • Två mysiga ställen på landet Häromdagen tog jag och dottern en tur ut på landet. Fick sån lust att kika runt lite på Saker... får det ibland...  Berså butik, som… Read More...
  • En vecka kvar till jul... Godmorgon Fredag! Idag var det varmt och skönt när jag kom till butiken, annat var det igår när jag möttes av iskallt här på morgonkvis… Read More...