På önskelistan

Vad göra så här års, när både trädgården och bloggerskan ligger i djup vinterdvala? Drömma och planera inför sommaren, så klart! Högt upp på årets trädgårdsönskelista finns ett träd med kopparfärgad stam, som till exempel glanskörsbär (prunus serrula). Blomningen på den här sorten lär vara vit och ganska anspråkslös, men det är något med dessa nästan mahognyaktiga stammar som fascinerar mig. Och så makalöst snyggt med ett vitt hav av blommor under; copy - paste på det!

Bild från Pinterest

Prydnadskörsbär (prunus accolade) blir högre än glanskörsbärsträdet, fast att ha ett alldeles eget rosa tak att sitta under tidigt på våren vore ju en riktig dröm förstås. Jag tror jag sätter upp ett sådant också på önskelistan!

Bild från Pinterest

Kopparlönn (acer griseum) har också himla tjusig stam, och där har man ju dessutom ett färgfyrverkeri att se fram emot till hösten. Hmm, nu skriver jag upp ett sådant också.

Bild från Pinterest

Finns det fler träd med tjusiga stammar, som man borde ta sig en titt på? Kom gärna med tips och förslag! Trädgården här hemma är stor och behöver fyllas ut med lite mer "tak".

Subscribe to receive free email updates: