Frysa broccoli

Kulturarvsorten calabrais ger mängder av sidoskott att frysa in.

När man odlar sina egna grönsaker är det en fröjd att kunna skörda till sin egen middag. Nästan ännu häftigare är upplevelsen att ta fram frysta grönsaker under vintern som lagrats från eget grönsaksland. 

Något märkligt hände när vi för första gången började frysa in vår egen broccoli. Jag hade ansträngt mig under en längre tid att skörda för att kunna frysa in, särskilt för att vår familj skulle kunna njuta av egen broccoli under en tid på året då färsk inte finns hos oss. Johannes äter ganska mycket broccoli och istället för att behöva köpa  den så tänkte jag att när han är hemma och jobbar och ska till att laga lunch, så skulle han kunna plocka ut några egenodlade buketter från frysen.

LÄS MER »

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Vi odlar eget julpynt När de vackra frökapslarna är tömda på vallmofrön blir de till julfägring med hjälp av lite färg och tråd. Så häftigt att kunna odla fram… Read More...
  • Lucka 21 - potatis Välkommen till vår adventskalender 2017. Här bjuder vi på smakprov från vår odlingshandbok Alla fingrar gröna.I lucka 21 har vi gömt p… Read More...
  • Lucka 22 - gurka Välkommen till vår adventskalender 2017. Här bjuder vi på smakprov från vår odlingshandbok Alla fingrar gröna.Lucka tjugotvå. Det är… Read More...
  • Lucka 23 - betor Välkommen till vår adventskalender 2017. Här bjuder vi på smakprov från vår odlingshandbok Alla fingrar gröna. Lucka tjugotre. … Read More...
  • God Jul. Vill bara önska alla som läser min blogg EN GOD JULOch gör det med några blombilder. Hade velat ha en vit Jul men nu bliv det… Read More...