Frysa broccoli

Kulturarvsorten calabrais ger mängder av sidoskott att frysa in.

När man odlar sina egna grönsaker är det en fröjd att kunna skörda till sin egen middag. Nästan ännu häftigare är upplevelsen att ta fram frysta grönsaker under vintern som lagrats från eget grönsaksland. 

Något märkligt hände när vi för första gången började frysa in vår egen broccoli. Jag hade ansträngt mig under en längre tid att skörda för att kunna frysa in, särskilt för att vår familj skulle kunna njuta av egen broccoli under en tid på året då färsk inte finns hos oss. Johannes äter ganska mycket broccoli och istället för att behöva köpa  den så tänkte jag att när han är hemma och jobbar och ska till att laga lunch, så skulle han kunna plocka ut några egenodlade buketter från frysen.

LÄS MER »

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Måseskär i fönstretNär det gäller inredning här hemma, så har maken förhandlat sig till sista ordet i det vi kallar röda rummet. Han tycker det inte är mer än … Read More...
  • Julskyltat 2020 Så passerade en julskyltning och butiken gjordes fin i adventsskrud... Annorlunda mot andra år var förstås att vi inte hade öppet denna s… Read More...
  • Blommor och gröntFörst av allt, tack för tröstande ord i förra inlägget, det värmer! Det värmer att veta att det finns folk runtomkring en som bryr sig om en… Read More...
  • Blommor och gröntFörst av allt, tack för tröstande ord i förra inlägget, det värmer! Det värmer att veta att det finns folk runtomkring en som bryr sig om en… Read More...
  • Första adventSå blev det första advent i stugan. Årets variant av adventsstake totade jag ihop redan förra helgen, då jag virade grön mossa från skogen r… Read More...