En liten trädgårdsvandring

Nu har det äntligen kommit regn! Hela 25 mm har jag fått i min trädgård, på två dagar. Och vi har ju inte fått regn på  jag-vet-inte-när, så det var verkligen välkommet!  

Mitt förra inlägg handlade om att pionerna inte mår bra i den alltför gassande värmen. Egentligen är pioner ett segt släkte, de är robusta och får sällan sjukdomar. Men just när blommorna är utslagna, och är stora fluffiga bollar är de känsliga för två saker, nämligen för både gassande värme samt kraftigt regn. Och kraftigt regn fick vi, det var ett rejält åskväder häromnatten. 

Och det här regnet kostade mig några pioner, som brast, men de fick komma in i vas och det förgyller ju tillvaron inomhus! 
Innan regnet kom hann jag fota i mulet väder, så då passade jag på att ta en "runda" i trädgården, så här blir lite fler pionbilder, och lite annat! 


Rosorna har börjat slå ut. The Generous Gardener. 

Och Olivia Rose Austin. 
Rosor och stäppsalvia är en fin kombination! 
Pioner och stäppsalvia är inte så dumt det heller! Den höga sorten heter Caradona och är min favorit, jag gillar den mörkt lila färgen, och det lite strama växtsättet, en fin kontrast mot det fluffiga bollarna.  
Sen har jag en lite lägre sort också, som heter Ostfriesland. 
Nu har också stjärnflockorna slagit ut. Här två rosa sorter, 
Star of Beauty
...och Roma. 

Syrenträdet har blommat över. Men jag är så glad för det här trädet, vare sig det blommar eller inte. Det ger karaktär till trädgården, samt framförallt skugga! Hoppas det håller ut i många år till! 


Så var den rundan slut. Avslutar med Edulis Superba, med sitt andra "flor". Snart dags att klippa ner dess gula kompis, daggkåpornas blommor. 

Nu skall det tydligen bli lite svalare väder framöver. Välkommet! 

Subscribe to receive free email updates: