Sänglamporna på plats

Nu är de nya sänglamporna på plats. Kanske är stilen lite mer posh än vad vi är vana vid, men både maken och jag är eniga om att de blev riktigt bra. På håll smälter de in bra i tapeten med svarta väggfästen, skärmar och sladdar, och mässingsdetaljerna livar upp helhetsintrycket. Tänk så mycket mer lättstädat det kommer att bli nu när allt är i metall. Veckade textilskärmar är ju inte så lätta att våttorka, om man säger så. Bäst av allt är att modellen (som alltså heter 'Dublin' och kommer från Aneta) är ställbar både i höjdled och sidled. Extra bra för mig, som gillar att sitta i sängen och läsa både dagtid och kvällstid. 

När vi ändå höll på att joxa passade vi på att höja sänggaveln (som är en gammal dörr från vinden) lite grann, och det ser faktiskt trevligare ut så. På sikt vill jag slipa ner den högblanka vita färgen och måla om dörren i någon vacker linoljekulör, men det får bli när det går att stå utomhus och jobba. Dessutom kan det ju vara smart att vänta med målandet tills vi vet hur rummet kommer att se ut i övrigt. Det står ju högst upp på vår renoveringsönskelista att fräscha upp både väggar och tak här inne. Om ni till exempel tittar på övergången mellan tapeten och taket på bilden här nedanför, så förstår ni nog varför. 


Nu är det tid för "Husdrömmar" på SVT1. Ikväll besöker Anne och Gert en gammal stärkelsefabrik i Åhus, som det var reportage om i lokaltidningen redan förra året. Det ska bli spännande att se hur det har blivit, så over and out för idag. 

Subscribe to receive free email updates: