En huskur som heter duga

"Du ska äta mycket frukt och grönt, så blir du frisk", sade maken och serverade mig en tallrik fylld till brädden med körsbär, vattenmelon, jordgubbar, päron, morötter, apelsinklyftor och en och annan citron. Efter rikligt intag känner jag mig genast bättre.

Igår fick maken i uppdrag att införskaffa veckans helgbukett, och även den är rena rama vitaminkicken. Jag kan inte bestämma mig för vilken av snittblommorna som är primadonnan i buketten.


Den solgula rosen...

... eller den rosa anemonen med lila mittcirkel...


.... eller den puderrosa ranunkeln. Eller kanske till och med någon av de smutsrosa nejlikorna, som inte kom med på bilderna. Och visst är kalonchea helt lysande som utfyllnadsblomma i en bukett?

Blommor, frukt och grönt är verkligen en huskur som heter duga, för efter 4,5 dagar utslagen på soffan känner jag nu hur livskrafterna börjar återvända. På eftermiddagen var jag till och med ute i trädgården en stund för att få lite frisk luft, och jag riktigt kände hur trädgårdslusten kom flygande och intog både min kropp och min knopp. Nu vill jag börja påta i jorden!

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Frodigt och gröntJag hedrar mitt löfte under torkan och gnäller inte det minsta över att det numera tycks regna varenda dag på semestern. Man får anpassa sin… Read More...
  • Fruntimmersveckan Jamen så var det dags för tjejernas egna vecka, fruntimmersveckan! Har ni några att fira? I vår släkt har vi de här namnen som finns på t… Read More...
  • Antikmarknader i DegebergaEtt besök i Degeberga i samband med den årliga antik- och samlarmarknaden har också blivit en självklar semestertradition för maken och mig.… Read More...
  • Kubanen På väg till Gnisvärd och Tofta, dit vi ändå åker lite då och då, finns sedan ett par år en skylt som hänvisar in till Café Kubanen. Oc… Read More...
  • Luktärter, kåldolmar och trädgårdssysslorDet har varit en riktigt skön dag i "Glesbygd" med sol och alldeles lagom varmt. Jag började dagen med en kopp kaffe med havremjölk och en l… Read More...