Smördegsgott.


Här kommer ett litet tips på ett gott enkelt tilltugg som skymtat förbi på mitt instagram i sommar.



1 förpackning smördeg
1 dl creme fraiche
200 g getost (skär bort kanterna)
1 msk honung
1-2 gula lökar (eller rödlök)
svartpeppar nymalen från kvarn
lite flingsalt att smula över
ev nötter, rostade och saltade

Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda creme fraiche med hälften av getosten till en kräm och bred på smördegen.
Skiva löken tunt och fördela över.
Ringla över honung och dra några varv med pepparkvarnen och flingsalta lite.
Smula över resten av getosten.

Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min, eller tills fin färg.

Skär upp i bitar och servera som förrätt eller tilltugg innan eller upptill en middag.

💚

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Sjukstuga Inläggen duggar inte tätt för tillfället, det finns inte så mycket att blogga om just nu, men här kommer en liten rapport från mig:  … Read More...
  • Måndag-tisdag-rapport Vad glad jag blev idag när vi kom hem och jag såg att körsbärstomaten Rosella har grott och börjat växa. Jag sådde i torsdags och fem dagar… Read More...
  • Sorgbinderi inspiration Idag blir det bilder på lite sorgbinderi. Överst kistdekoration med bla cymbidium orkidè... Kistdekorationer med vårens tulpaner och … Read More...
  • Bye bye bajamaja!Efter tre veckor med bajamaja på uppfarten (och kall rumpa med för den delen) hämtades den så äntligen imorse. Krangubbarna lyfte den till v… Read More...
  • Kran, krok och spegel som inte blevEftersom jag inte riktigt kunde visualisera hur den skulle se ut på plats på handfatet, så beställde jag faktiskt hem två olika blandare. Fö… Read More...