Lena Pripps Hallongrottor, med jordgubbssylt))


Ni vet de klassiska hallongrottorna.
En följetong på de svenska fikaborden...

Alla har sina favorit recept på dem och detta är mitt, som jag också delat med er för flera år sedan.

Här har jag bakat dem med hemmagjord jordgubbssylt gjord av svenskodlade jordgubbar.
Kan inte bli bättre fyllning än så.😊


Lena Pripps Hallongrottor

ca 25 bitar

250 g margarin
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 dl vaniljsås pulver
hallon eller jordgubbssylt

Blanda alla ingredienser utom sylten och knåda ihop degen.
Rulla ut till en längd.
Dela längden i 25 bitar och rulla varje bit till en boll.
Lägg dem i formar och tryck till med tummen.
Fyll fördjupningarna med sylt.
Grädda i 15-20 minuter i 175 grader, mitt i ugnen.




Dessa finns så klart med på fikabordet på Knäreds dagen.

💛

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Fem fina saker från förra höstenNär datorns bildbibliotek börjar bli fullt, brukar jag flytta över alla bilder till en extern hårddisk. Det var ganska länge sedan jag gjord… Read More...
  • UtomhuspysselDet blev ännu en oktoberdag med dimma på morgonen och sol efter lunch. Sålunda blev det trädgårdspyssel först på eftermiddagen, men å andra … Read More...
  • For good luckVi har ett gigantisk stort kastanjeträd på baksidan av ladan. Den är trevlig på alla sätt och vis, men kanske i synnerhet den här tiden på å… Read More...
  • Upp med dahliornaImorse var det småfrostigt ute, och inte långt härifrån hade temperaturen visst varit en bit under nollan och vänt. Dags att gräva upp alla … Read More...
  • TV-morgon och äppelplockningJag vaknade redan vid halv sju imorse, när maken begav sig iväg till jobbet i mörkret. Sen kunde jag inte somna om, utan bestämde mig för at… Read More...