Körsbärskladdkaka



Oj, oj så mycket körsbär vi har på vårt träd i år! Och fåglarna låter dem vara ifred, så vi kan njuta av dem länge. Dessutom är det praktiskt att ha ett träd vid altanen, för man kan stå här uppe och plocka och stoppa i munnen! 

Man borde ju göra både sylt och saft, men barnen är ju inte så förtjusta i det. Så jag bakar istället... Är redan inne på tredje körsbärskakan denna vecka... Den här gången gjorde jag så här: 

 Körsbärskladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
5 finhackade bittermandlar
1 dl vaniljsåspulver

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker, blanda sedan i det torra och sist smöret. Blanda med körsbär (jag kärnade bara ur hälften ungefär, sen får man spotta kärnor, det går bra det med!). Häll detta i en form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Pudra över lite florsocker och njut med lättvispad grädde. 
 
  
Nyloppad kopp. Hittade en kopp i samma serie som jag tidigare har assietter, så jag slog till, till det facila priset av 1 kr för koppen och 1 kr för fatet... 



Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Små torg och gräs på fel ställeUnder semestern målade jag en gammal udda trädgårdsstol i kromoxidgrön linoljefärg. Den har flyttat runt lite i trädgården sedan dess, men h… Read More...
  • Bo på PensionatEn långhelg är till ända. Vi har haft "fastlandsfrämmande", samt vår årliga träff med 7 andra familjer, vilken i år gick av stapeln på Gotla… Read More...
  • Favoriter i reprisEn favorit som jag kör i repris sedan ett par somrar tillbaka är daggsalvian, som i år får bidra med blomsterglädje i en plåtlåda placerad i… Read More...
  • Gå på muséumDet är bra med fastlandsfrämmande, då får man "leka" lite turist på sin egen ort. Här finns ju så mycket att se, men ibland behöver man en "… Read More...
  • Krans, trädgård och lite nytt antikt. En sensommardag blev det idag. Jag tror inte det varit så här varmt på flera veckor... Fjärilarna flyger som galna mellan blommorna och v… Read More...