Sparris på smördeg


Det här är så gott och lätt så det vill jag tipsa om idag.
Perfekt om du vill ha det som förrätt eller som "plock" upptill annan mat.

Vi hade det på påskafton ihop med annat.

Receptet kommer från Jessica Frej
Jag ändrade lite smått (som ostsort och krydda) 
och så här gjorde jag;

1 rulle färdig smördeg
1 burk creme fraiche (liten burk)
riven parmesan
1 bunt sparris
flingsalt
svartpeppar mald från pepparkvarn
rivet citronskal från 1 citron

Rulla ut smördegen på bakplåtspappret.
Bred på creme fraiche, strö över parmesan, smak och tycke hur mycket man vill ha på!, sprid ut sparrisen som du skurit av den nedre träiga delen på, strö över flingsalt och ha på svartpeppar från kvarn.

Baka i ugnen i 200 grader i ca 20-30 minuter.
Skär i bitar och servera.


Kram

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Gråmulen lördagIdag är det en sådan där gråmulen och småregnig dag, då det känns som om det inte har blivit riktigt dagsljus överhuvudtaget. Som alla andra… Read More...
  • KarantänJapp. Sitter i karantän. Inte varit på jobbet på över en vecka. Förhoppningsvis får jag snart positivt besked, dvs negativt besked - på Coro… Read More...
  • Adventspyntat vid ladanIdag har jag varit ute i trädgården ett par timmar. Jag krattade ihop lite löv (det finns fortfarande gott om den varan) och ställde sedan i… Read More...
  • Komma till skott Först av allt, så kom jag till skott för ett tag  sen, vad gäller att införskaffa en piedestal. På Butik Landa i Klintehamn… Read More...
  • Snö på mitt nationaldagsfirandeVi vaknade redan i natt av att det fullkomligt vräkte ner isig snö, som smattrade rejält på plåttaket. Var det rentav hagel? När vi drog upp… Read More...