Sparris på smördeg


Det här är så gott och lätt så det vill jag tipsa om idag.
Perfekt om du vill ha det som förrätt eller som "plock" upptill annan mat.

Vi hade det på påskafton ihop med annat.

Receptet kommer från Jessica Frej
Jag ändrade lite smått (som ostsort och krydda) 
och så här gjorde jag;

1 rulle färdig smördeg
1 burk creme fraiche (liten burk)
riven parmesan
1 bunt sparris
flingsalt
svartpeppar mald från pepparkvarn
rivet citronskal från 1 citron

Rulla ut smördegen på bakplåtspappret.
Bred på creme fraiche, strö över parmesan, smak och tycke hur mycket man vill ha på!, sprid ut sparrisen som du skurit av den nedre träiga delen på, strö över flingsalt och ha på svartpeppar från kvarn.

Baka i ugnen i 200 grader i ca 20-30 minuter.
Skär i bitar och servera.


Kram

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • TillbakablickIdag är det första mars, hurra! I brist på andra roliga bilder kan vi väl göra en tillbakablick  i den här bloggens historia. Vad har j… Read More...
  • HemmapysselDet blev inte någon megaloppis i Lund för min del idag, eftersom väninnan som skulle firas blev sjuk. Tråkigt att missa en heldag med tjejko… Read More...
  • Bekymra dig mindre, och veckans bästa poddavsnitt. Väggampel i nät som är fin att tex klä med mossa... Här har jag satt rosmarin, pärlhyacinter och vita minipensèer. Hej fredag  och … Read More...
  • Födelsedag Hade beställt mat från ICA och det var så himla gott. Lilla Elise gillade verkligen ostbrickan .Hon smaskade i sig den ena o… Read More...
  • Gaston Luga Samarbete Inlägget innehåller en adlink Godkväll. En magisk morgon vid Kvarnen. Knäreds vackraste plats. Jo det tycker jag nog...💚 Fa… Read More...