Tzatziki


Vad brukar ni göra för sås till grillat?

Jag har en total favorit som jag tipsat om flera gånger här innan, men i lördes gjorde jag tzatziki till köttet och potatisgratängen
 och tzatziki är faktiskt något jag glömmer bort som sås i grilltider...
Kanske det är fler som gör 😉 så här kommer en påminnelse om denna lätta somriga sås.


Recept från Jennys Matblogg men jag halverade och gjorde denna mängd;

Tzatziki

500 g turkisk youghurt 
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
peppar
örtkrydda

Tvätta gurkan, skär den mitt itu på längden.
Gröp ur det vattniga kärnhuset med en sked.
Riv sedan gurkan på den grövsta delen på rivjärnet.
Lägg på en tallrik med ett kaffefilter under, strö över 1/2 tesked salt och låt vila 10 min.
Under tiden pressa ner vitlök i youghurten.
Krama sedan försiktigt ur vätskan ur gurkan. 
Vänd ner den i youghurten.
Rör om ,smaka av med salt och peppar och ev lite örtsalt.

Låt stå ett par timmar i kylskåp innan servering.



💜💜💜

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Torsdag innan advent. När världen är pudervit och ljus... Idag är det dock grått, blött, halt och ganska blåsigt. Verkligen kontraster. Hur fin är inte ring… Read More...
  • "Houston, we have a problem..."För ett år sedan idag togs första spadtaget (ja, av en grävskopa då) på bastustugebygget nere i moraset. Det kunde ju vara värt att fira med… Read More...
  • Visby växer Vyn över det gamla A7-området håller på att ändras. Här byggs det nämligen massor av bostäder, tror det blir ca 800 stycken nya lägenheter … Read More...
  • Vi-fattar-besluten-efterhand-designIbland fnissar jag nästan lite åt hur snabba beslut maken och jag fattar när det handlar om saker som till exempel renovering. Vi åker nästa… Read More...
  • Välkommen i helgen! Adventshelgen står för dörren och jag har så klart tusen järn i elden denna helg. Igår kväll fick jag i alla fall slängt upp mina advents… Read More...