Tzatziki


Vad brukar ni göra för sås till grillat?

Jag har en total favorit som jag tipsat om flera gånger här innan, men i lördes gjorde jag tzatziki till köttet och potatisgratängen
 och tzatziki är faktiskt något jag glömmer bort som sås i grilltider...
Kanske det är fler som gör 😉 så här kommer en påminnelse om denna lätta somriga sås.


Recept från Jennys Matblogg men jag halverade och gjorde denna mängd;

Tzatziki

500 g turkisk youghurt 
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
peppar
örtkrydda

Tvätta gurkan, skär den mitt itu på längden.
Gröp ur det vattniga kärnhuset med en sked.
Riv sedan gurkan på den grövsta delen på rivjärnet.
Lägg på en tallrik med ett kaffefilter under, strö över 1/2 tesked salt och låt vila 10 min.
Under tiden pressa ner vitlök i youghurten.
Krama sedan försiktigt ur vätskan ur gurkan. 
Vänd ner den i youghurten.
Rör om ,smaka av med salt och peppar och ev lite örtsalt.

Låt stå ett par timmar i kylskåp innan servering.



💜💜💜

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Glasklot med solcellerI somras köpte jag ett gäng solcellslampor, när det var sommar-rea på en av de större matkedjorna. Det är små klot i krackelerat glas, som m… Read More...
  • Rabarberpaj med nötter och vit choklad. Till söndagens fika blev det paj. Rabarberpaj som uppskattades och här kommer receptet. Detta är originalreceptet. Jag gjorde dock lite st… Read More...
  • Hej! Vart tar dagarna vägen... Jag vet inte riktigt jag... Helgen har jag försökt tillbringa utomhus så mycket som möjligt efter jobbet. Nu är… Read More...
  • Just nuFinast i min trädgård just nu? Utan konkurrens snödropparna, som bildar vitprickiga kuddar vid foten av päronträdet. Jag blir galantofil på … Read More...
  • Det här med teve i inredningen Har ni tänkt på att teveapparater sällan syns i sociala medier? Det är väl för att det inte är en så speciellt snygg detalj, trots att den … Read More...