Värme, vattning och päron

Jotack, det har varit ruskigt varmt idag. Så där dallrande att jag nästan har däckat helt och bara velat ligga i soffan med neddragna gardiner och stängda fönster och titta på true crime-dokumentärer på Netflix. Det har jag också gjort delar av dagen. Nu på kvällen har jag iallafall dragit ut slangen och stödvattnat mina relativt nyplanterade perenner i terrassrabatten ner mot snäckdammen. Det behövdes verkligen, för jorden var så torr att det bara dammade. Då får man vattna i omgångar, för jorden tar inte upp vattnet annars. Ett trick är att vattna med hård stråle mellan plantorna, så att vattnet kommer ner en bit i jorden. Det är nästan om att man masserar ner vattnet i jorden. 


Innan jag kunde vattna fick jag rensa bort mängder av mosiga och överjästa gråpäron på marken. Usch och fy, vad det där luktar. Inget man är det minsta sugen på att stoppa i munnen. Då är det trevligare med päronsplitt. En sådan får det alldeles bestämt bli nu. Jag mumsade i mig en ananassplitt tidigare idag, men i värmebölja finns det ju ingen som helst gräns för hur många glasspinnar man får äta. Tur för mig. 

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Vad odlar vi 2018? Som odlare i fem olika odlingar går det åt en hel del frön och för varje år som går tar jag både mer och fler egna frön till växterna jag … Read More...
  • Annandag och annan dagDen sista av julens dagar närmar sig sitt slut, och vi är hemma i stugan igen efter en dagstur söderut för ännu en dags julfirande. Efter tr… Read More...
  • JuldagJuldagen har vi tillbringat hos mina föräldrar i Blekinge, där det har blivit lite av en juldagstradition att mamma bjuder på sin goda porte… Read More...
  • En konstig Annandag. God fortsättning. En konstig dag. En konstig historia. Och en katt jag saknar... Har ingen lust att skriva om det alls nu (och kan i… Read More...
  • Veckans öppettider! Dags att ladda om för nyår! Våra öppettider denna vecka är; Onsdag-Fredag 9.30-17.30 Lördag 9.30-13 Nyårsafton 10-13 Nyårsdagen stäng… Read More...