Körsbärskladdkaka



Oj, oj så mycket körsbär vi har på vårt träd i år! Och fåglarna låter dem vara ifred, så vi kan njuta av dem länge. Dessutom är det praktiskt att ha ett träd vid altanen, för man kan stå här uppe och plocka och stoppa i munnen! 

Man borde ju göra både sylt och saft, men barnen är ju inte så förtjusta i det. Så jag bakar istället... Är redan inne på tredje körsbärskakan denna vecka... Den här gången gjorde jag så här: 

 Körsbärskladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
5 finhackade bittermandlar
1 dl vaniljsåspulver

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker, blanda sedan i det torra och sist smöret. Blanda med körsbär (jag kärnade bara ur hälften ungefär, sen får man spotta kärnor, det går bra det med!). Häll detta i en form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Pudra över lite florsocker och njut med lättvispad grädde. 
 
  
Nyloppad kopp. Hittade en kopp i samma serie som jag tidigare har assietter, så jag slog till, till det facila priset av 1 kr för koppen och 1 kr för fatet... 



Subscribe to receive free email updates: