Skummad mjölk

Hur det går med min mjölkskummare? Jo tack, alldeles utmärkt. Jag är fortfarande den första att tillstå att det är kökets utan konkurrens mest onödiga pryl. Och en av de dyraste... Men jisses, så gott kaffe jag får. Jag skummar komjölk. Jag skummar havremjölk. Jag skummar mjölk på fredagarna. Jag skummar mjölk på lördagarna. Jag skummar mjölk på söndagarna. Minst två gånger per dag dessa dagar. Och min caffe latte blir så härligt fluffig och krämig, precis så där som man får det för uppemot 50 kronor koppen på café. 


Idag plockades kaffemaskinen bort från personalrummet på jobbet. En besparingsåtgärd, föga förvånande. Det kan ju ändå inte vara meningen att vi kommunalarbetare ska njuta av sådan gratislyx. Så nu får jag väl börja ta med kaffe i termos. Tänk vilken tur ändå, för då får jag ju skumma mjölk varje morgon fyra ytterligare dagari veckan. Man kan säga att mitt kaffe fortfarande är dyrt, men det blir minsann billigare och billigare för varje kopp och för varje dag som går. Snart har den där mjölkskummaren tjänat in sig själv, hihi!

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • KnopplistSedan köket blev klart har jag kikat efter en knopplist att sätta på väggen bakom dörren. Det är extremt tajt om plats där, eftersom dörrkar… Read More...
  • Juninytt. Fredag redan och denna vecka har verkligen gått i raketfart med mycket att göra! Idag fredag stänger vi också extra tidigt. Vi stänger r… Read More...
  • Gula gubbar och doftande schersminEfter renoveringen försvann den gröna vägghyllan från köket, och sedan dess har farmors gula kryddgubbar inte riktigt hittat sin plats. Inte… Read More...
  • Vi målar om butiken. Butiken får ett nytt ansikte! Woho! Äntligen blir butiken i samma färg som antiken. Det har jag önskat länge men det är ju inte bara till … Read More...
  • Sommar, svenska bär och spisleverans Idag kom maken hem med fådda gula skolavslutningsrosor, och jag kom hem med nektariner och årets första svenska jordgubbar. Detta är ungefä… Read More...