Trädgårdstriss

När jag rotade runt bland all min samlade bråte i ladan i söndags, hittade jag tre loppisfyndade glasflöten, som jag helt hade glömt bort att jag hade. Nu får de ligga och guppa i det rabarberbladsformade fågelbadet nere vid bastustugan. Vackert i all sin enkelhet. Som glittrande såpbubblor.


Alldeles i närheten blommar ljuva nejlikroten 'Mai Tai', som jag fortfarande inte kan se mig mätt på. En trendblomma som verkligen förtjänar sin uppmärksamhet. I den här värmeböljan lär dock blomningen bli maximerad på rekordtid, och det är ju tråkigt. Men man får njuta så länge det varar. 


Parasollet på uteplatsen har stått uppfällt sedan i lördags. Det ser så trevligt ut, när man står inne i köket och tittar ut genom fönstret. Med tanke på att det blåser ganska rejält om dagarna, så borde jag nog fälla ner det. Fast det är ju redan revor i tyget, so what can possibly go wrong?


Ikväll dyker Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund upp i säsongsavslutningen av "Trädgårdstider". Det vill man ju inte missa. Jag lägger mig i startgroparna redan nu och säger over and out för idag. 

Subscribe to receive free email updates: