När man sitter i telefonkö gör man beställningar till butiken och lägger in ett recept på bloggen.
Så bra ju!😍😊
Sommarkladdkaka med havresmul
Bakas i springform 23 cm i diameter med avtagbara kanter.
Kladdkaka;
225 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl farinsocker (både strö och den blöta varianten går bra)
4 ägg
4,5 dl vetemjöl
250 färska bär av valfri sort
Havresmul;
50 g mjukt rumstempererat smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Ugn 175 grader, (över och undervärme)
Fodra springformen med bakplåtspapper)
Smält smöret i en gryta
Ha ner alla ingredienser till kladdkakan i en bunke.
Häll ner smöret och rör om bara precis så att degen går ihop.
Häll smeten i formen och strö över bären.
I en annan skål blandar du smuldegen som nyps ihop.
Strössla smuldegen över kakan.
Grädda sommarkladdkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är lite vobblig.
(jag gräddade min i ca 45 min!)
För att få den ultimata konsistensen på denna kladdkaka så bakas den en dag i förväg så den hinner
sätta sig, annars så att den hinner vila minst 4 timmar i kylskåp!
Det blir en tjock och maffig och härlig somrig kladdkaka detta!
Servera med vaniljsås eller glass.
Recept från My Kitchen Stories, Camilla Hamid
💓